Novo in mjesto

Na kavu uz Tesline izume

Tesla's Smart Bar u Horvaćanskoj
Foto: Sanjin StrukićPIXSELL
1/9
11.08.2016.
u 11:19

Prvi je adut bara na Horvaćanskoj interijer posvećen našemu geniju, ali ni ponuda nije loša: 18 vrhunskih vina i 35 vrsta piva

Nikola Tesla vječna je inspiracija. Ne treba valjda pojašnjavati zašto. Iz njegova lika i djela može se vući kreacija praktično za sve, pa tako i kafiće. Jedan se lokal u potpunosti inspiriran genijalnim izumiteljem otvorio na Horvaćanskoj.

Beč im ostaje želja

– Napravili smo ga na mjestu gdje je nekada bio automat klub. Godinama je bio zapušten i trebalo nam je nekih četiri mjeseca da ga u uredimo – kaže Karlo Bajza iz ekipe Tesla’s Smart Bara te dodaje kako je inicijalna ideja bila da se isti koncept najprije napravi u Beču. To je i dalje želja. Pogotovo jer je lokal s velikom terasom na Horvaćanskoj vrlo brzo postao popularan.

Foto: Sanjin StrukićPIXSELL

Jasno je gdje je prvi razlog. Studio Concept A7 napravio je sjajan posao oko osmišljavanja interijera. Na stropu lokala vidjet ćete ono što dečki nazivaju “najvećom zavojnicom u Zagrebu”, a na zidovima ćete pronaći Tesline patente u stiliziranom obliku. Slično je i s podom, koji je ukrašen crtežima. I onda pogledajte stolove. Ondje su laserom iscrtani ili logotipovi lokala ili ponovno projekti.

– Imali smo ideje koristiti u praksi Tesline izume, no shvatili smo da bi puštanje iskri ili struje kroz zavojnice bilo možda pretjerano pa i opasno. Svejedno, ljudima je ovo jako cool, lako se identificiraju s prostorom koji podsjeća na Teslin život – kažu u baru koji ima dodatak “smart” jer je sve što je Tesla radio – pametno.

Foto: Sanjin StrukićPIXSELL

I ponuda je izvrsna. Čak se 16 vrhunskih vina toči na čaše, ukupno nude 18. Tu je i 35 vrsta piva, od kojih dva točena, uključujući domaća zanatska poput Zmajskog, Varionice, Pivovare i pivnice Medvedgrad. Jasno, važan je adut i kvalitetna kava, koju prate i prirodni cijeđeni sokovi.

High-tech koncepcija

Doista, čini se kako je veliki izumitelj dobio jedno sebi posvećeno high-tech mjesto, a Jarun odličan lokal za opuštanje. A kako doznajemo, uskoro i uz pub kvizove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije