Grad evidenciju ne vodi

Apsurd u centru Zagreba: Oslobodili sto parkirališnih mjesta, ali ne znaju točno gdje

storyeditor/2024-08-23/PXL_220824_119367830.jpg
24.08.2024.
u 10:05

Naglasili su da je u Donjem gradu 2022. bilo zauzeto 198 parkirnih mjesta za terase, dok je 2023. taj broj pao na 89, a u 2024. na 64, što, kažu, potvrđuje nastavak trenda smanjenja broja zauzetih parkirališnih mjesta za ugostiteljske objekte

Više od stotinu parkirališnih mjesta oslobođeno je u Donjem gradu pa stanari ne bi trebali imati problema s parkiranjem. Pojasnili su nam tako iz Gradske četvrti Donji grad kad smo pisali o završetku rekonstrukcije prometnice kod Hrvatskog narodnog kazališta, gdje su stanari ostali bez parkirališta, ugostitelji bez dijela terasa, a biciklisti dobili dvije biciklističke trake. Da to uopće nije tako, smatra Matea Knežević koja se redakciji obratila nakon što je članak izašao.

Matea živi u centru i, kaže, svakodnevno svjedoči ukidanju parkirališnih mjesta zbog postavljanja podzemnih spremnika, ugostiteljskih terasa i novih prometnih regulacija. Kritizirala je gradsku vlast zbog nepromišljenih odluka, ističući kako bi bilo logično prvo ponuditi alternativu, poput blokovskih garaža, pa onda ukidati postojeća parkirališna mjesta. Na sudu nismo, ali svejedno smo, da riješimo ovaj spor, od Grada zatražili točan popis oslobođenih parkirališnih mjesta po Donjem gradu, no, kažu nam, takvu evidenciju ne vode.

VEZANI ČLANCI: 

Međutim, naglasili su da je u Donjem gradu 2022. bilo zauzeto 198 parkirnih mjesta za terase, dok je 2023. taj broj pao na 89, a u 2024. na 64, što, kažu, potvrđuje nastavak trenda smanjenja broja zauzetih parkirališnih mjesta za ugostiteljske objekte. Navode i da je diljem grada oslobođeno više stotina parkirališnih mjesta.

– U 2022. godini ukupno je 481 parkirališno mjesto bilo zauzeto za terase, dok je 2023. taj broj smanjen na 252, a u 2024. zasad na 192 mjesta – kažu i dodaju da je trend smanjenja broja parkirališnih mjesta koja se koriste za terase vidljiv od početka prošle godine kada je počela primjena pravilnika kojim su regulirana ograničenja vezana za postavljanje ugostiteljskih terasa.

Ta bi oslobođena mjesta dobro trebala doći i stanarima koji se pripremaju za novi način naplate parkiranja, ono blokovsko, kojim su nezadovoljstvo izrazili i određeni mjesni odbori. 

Komentara 6

PN
pošteni_načelnik
10:57 24.08.2024.

izmislili ovi napredni zeleni 111 mjesta, bit će još njihovih izmišljotina...samo Zagrebčani Vi glasajte za sinove i kćeri mrzitelja Hrvatske i kajkavštine

Avatar Idler
Idler
11:13 24.08.2024.

Znači prvo su zgradili staze i smanjili broj parking mjesta no začeli su s izgradnjom podzemne pa bude jenega dena....Monty Pythoni su male bebe za ove 😁 Al pazi ovo - ak živiš vu npr. Gundulićevoj dobil buš subvencionirano mjesto prek put Westina, a ak pljušti kiša tvoj problem 😂...slažem se...večina njih je dobila stanove za badaf, ništ nisu nigdaj ulagali - jedino sem protiv subvencija iz mojeg žepa !

EZ
ezer
12:00 24.08.2024.

Sve je više vozila u našem gradu dok se broj parkirališna mjesta iz godine u godinu smanjuje. U centru je uvijek bio problem s parkiranjem jer se ne grade javne podzemne ili nadzemne garaže i ono malo što je napravljeno brzo se popuni. Početkom mjeseca slijedi na prometni i parkirni kaos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije