HPD Željezničar

Otkrijte tajne podzemlja u speleološkoj školi

speleo škola
HPD Željezničar
14.02.2013.
u 10:54

Polaznici na izletima vježbaju tehnike savladavanja špilja i jama te se susreću s pojmovima koji se obrađuju na predavanjima.

Speleološki odsjek HPD Željezničar od 4.3. do 18.4. organizira speleološku školu, podijeljenu na teoretski i praktični dio. Teoretski dio odnosi se na  predavanja koja se održavaju jednom tjedno (uglavnom ponedjeljkom) u prostorijama Odsjeka, a vikendima se odrađuje praktični dio, odnosno odlazi se na jednodnevne ili dvodnevne izlete.

Polaznici na izletima vježbaju tehnike savladavanja špilja i jama te se susreću s pojomovima koji se obrađuju na predavanjima.

Prvi izlet bit će posjet špilji i za njega nije potrebna nikakva specifična oprema ili tehnika. Nakon toga odlazi se na kompliciranije izlete na kojima se uči svladavanje vertikala, prvo na otvorenim poligonima, a kasnije u jamama. Svu potrebnu speleološku opremu (kaciga, rasvjeta, sprave za penjanje i spuštanje po užetu…) polaznici zadužuju u Odsjeku. Na kraju škole polaže se teoretski i praktični ispit te se stječe naziv speleolog pripravnik. Sa završenom školom, članovi Odsjeka mogu sudjelovati u speleološkim istraživanjima i otkrivanjima tajni podzemlja.

Više informacija na www.speleolog.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije