NOVE ZONE

U Zagrebu uskoro novi model naplate parkinga, dio građana nezadovoljan: 'Stanarima će otežati'

Zagreb: U Ulici Pod zidom od pješačke zone jos ništa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.08.2024.
u 10:09

Iako iz Grada Zagreba smatraju kako će se tako rasteretiti parkirna mjesta, neke ova vijest nije obradovala

Zagrepčane će od rujna, prema ranijim najavama iz Grada, dočekati novi sustav naplate parkinga, i to prema već ranije određenim zonama. Tako, primjerice, građani koji žive u prvoj zoni neće moći parkirati po cijelom gradu te u drugoj, trećoj i četvrtoj zoni, već samo u krugu zone u kojoj se nalazi. Iako iz Grada Zagreba smatraju kako će se tako rasteretiti parkirna mjesta, neke ova vijest nije obradovala. 

– Po novom gradonačelnikovu prijedlogu ja se neću moći parkirati na svom poslu. Mislim da model nije najbolji jer će nama, stanarima, otežati još više. Morat ćemo kružiti u tim blokovima koji su nam zacrtani – ispričao je Zagrepčanin Hrvoje koji živi u Đorđićevoj, a posao mu je u devet minuta udaljenoj Preradovićevoj. Uz to, neki smatraju kako se broj automobila neće smanjiti. 

– U ovoj ulici nalazi se 106 obilježenih parkirnih mjesta. Od tih 106, 29 zauzimaju građevinski radovi, 17 invalidi i sedam je rezervirano – dodala je Ksenija Remenar Vekić, dok dekan Prometnog fakulteta Marko Šoštarić podržava novi model. 

– Nije logično da netko tko živi na širem području centra grada ima povlaštenu parkirališnu kartu za područje cijelog grada. Ta parkirališna karta stimulira ga da koristi osobni automobil iako može imati jako dobru alternativu u javnom prijevozu, bilo u tramvaju, bilo u autobusu – naveo je. 

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Preko dva parkirna mjesta, na invalidsko ili nasred ceste: Evo kako se sve parkiraju Hrvati

Zagreb: U Ulici Pod zidom od pješačke zone jos ništa
1/20
Ključne riječi

Komentara 16

ZD
ZDRU
12:19 08.08.2024.

Jadan čovjek koji živi u Đorđićevoj i vozi se autom do Preradovićeve :-)

MO
moroder
10:53 08.08.2024.

rađe počistite svinjac od grada, nesposobni aktivisti

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:46 08.08.2024.

Podržavam jedino ako će se parking mjesta obojiti u dugine boje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije