plac-patrola

Varivo od poriluka za okrepu u hladne dane

'16.10.2013., Zagreb - Gospodja Vera Galic na trznici u Utrinama sa sastojcima za rucak. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
17.10.2013.
u 17:00

Loše vrijeme i kiša ne smetaju natkritoj Utrini. Umirovljenica Vera Galić na placu je nekoliko puta dnevno

Sastojci:

800 grama poriluka - 7 kuna

600 grama špinata - 10 kuna

1 glavica luka - 2 kune

2 češnja češnjaka - 5 kuna

2 veća krumpira - 3 kune

50 g slanine - 5 kuna

šaka riže - 3 kune

sol

papar

1 žličica mljevene paprike

2 žlice brašna

Za 4 osobe

Postupak:

Poriluk oprati i narezati na kolutove pa kratko prokuhati u slanoj vodi. Na ulju popržiti luk i češnjak, dodati poriluk i krumpir nasjeckan na kockice. Posoliti i popapriti pa pirjati nekoliko minuta. Preliti vodom i pustiti da kuha tridesetak minuta. Napraviti zapršku, na ulju popržiti slaninu nasjeckanu na trakice, dvije žlice brašna i žličicu mljevene paprike. Umiješati zapršku i pustiti da prokuha. Pred kraj kuhanja staviti špinat i šaku riže. Ovakvo varivo često je na obiteljskom meniju umirovljenice Vere Galić (70), a stari recept potječe iz Hercegovine. Namirnice kupuje na placu u Utrini. 

>>Čušpajz s graškom i noklicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije