Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zmajevo – festival craft piva i muzike

Veliki festival craft piva i street fooda ovog je vikenda i traje dva dana

27.06.2024.
u 09:37

U godini Zmaja pivovara slavi 11.rođendan a novitet je što ove godine po prvi put festival traje 2 dana

Sedmo izdanje zagrebačkog open-air festivala Zmajevo održava se posljednjeg vikenda u lipnju, 28. i 29.6. na prostoru Zmajske pivovare na Jankomiru. U godini Zmaja pivovara slavi 11.rođendan a novitet je što ove godine po prvi put festival traje 2 dana! Na pipama će se točiti sve craftice iz aktualne ponude Zmajske pivovare. Pivska premijera, Session NEIPA „Sun Scream“ točit će se premijerno na festivalu.

Dani su podijeljeni prema glazbenom žanru pa tako u petak 28.6. nastupaju Luzeri, Kids from the sky a kao headlineri osječki hip hop duo Krankšvester. Subota je rezervirana za gitarske rifove a nastupaju mladi post punk rockeri Šiza, veterani punka Gužva u 16ercu i She loves Pablo – groove rock mašina koja je prije koji dan objavila prvi singl s novog albuma. Festival počinje u 18 sati uz DJ program, kada će i svi točionici biti u pogonu dok svirka kreće od 20 sati. Ove godine na Zmajevu i izložba!

"Terrapija" je edukativna kampanja nevladine udruge Terra Hub Croatia i agencije 404 temeljene na 30 pojmova klimatskog rječnika u koju se s posebnim limited edition etiketom uključila i Zmajska pivovara. Pojmove su vizualizirali studenti Odsjeka za medijski dizajn Sveučilišta Sjever i njihovi će radovi biti izloženi oba festivalska dana od 18 do 20 sati u pogonu pivovare.

Projekt je osvojio broncu na Danima komunikacija 2024. u kategoriji Dizajn, Zlato na Grand Prix 2024. nagrada HUOJ-a i broncu na BalCannes natjecanju u kategoriji Green Impact.

Tradicionalno, merch korner zauzima „From Zagreb with Love“ - streetwear brend nastao iz ljubavi prema gradskim ulicama i urbanoj kulturi grada Zagreba. Za ovo Zmajevo pripremili smo collab majicu koja će se premijerno moći kupiti na festivalu.

Food court najbogatiji do sad Novost je ekipa 808 koja će zmajski streetfood obogatiti za punk langoše! Inače, recept potpisuje Dinko iz benda Šank!? a njih će na Zmajevu raditi zajedno s kolegom Jeguljom. SOI Fusion će hranidbeni kutak obogatiti jednimkorejskim i jednim japanskim jelom koje su sjajno složili sa Zmajskim pivama. BBQ Hot Yard svima je dobro poznati sudionik Zmajeva od prvog dana koji i ove godine dolazi s najboljim BBQ delicijama.

Zmajevo - festival craft piva i muzike

Ulica Kreše Golika 3a, Jankomir Ulaz: besplatan

SET LISTA:

Petak 28.6.2024.

20:30 - Kids from the sky

21:30 - Luzeri

22:30 - Khan

23:00 - Krankšvester

Subota 29.6.2024.

21:00 Šiza

22:15 Gužva u 16-ercu

23:30 She loves Pablo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije