VELIKA GOSPA

Vjernici će sutra u Remete i Stenjevec, ali i na Sljeme

storyeditor/2024-08-13/PXL_150820_29822984.jpg
14.08.2024.
u 12:00

ZET je uveo i izvanredne linije prema svetištima za one koji će se uputiti javnim prijevozom

Blagdan Velike Gospe sutra se obilježava velikim proštenjima na više lokacija, a najveće i najpoznatije su one u Remetama te Stenjevcu. Tisuće vjernika od zore će početi pristizati u marijansko svetište crkve Majke Božje Remetske, a slavlje ondje počinje već u 5.15 sati krunicom, litanijom i pohranom Presvetog oltarskog sakramenta. Mise će se tijekom jutra održavati u 6, 7.30, 9 i 10.30 sati, a svečanu euharistiju u 18 sati predvodit će zagrebački nadbiskup monsinjor Dražen Kutleša.

Središnju misu u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije Stenjevec u 11 sati predvodit će zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, a euharistiju u 18 sati predslavit će misionar Božjega milosrđa te župnik Župe sv. Barbare u Vrapču preč. Renato Belčić. Misna slavlja bit će još u 6, 7.30 i 9 sati. Posebno slavlje u intimnom okruženju održat će se i na vrhu Medvednice, u kapelici Majke Božje Sljemenske. Večeras u 20 sati održava se misa, a zatim slijedi procesija sa svijećama oko crkvice i župne kuće. Sutra su mise u 10, 12 i 15 sati, a za vjernike će ispred crkve biti i mogućnost za okrepu. Očekuje se velik priljev vjernika, a ispred i oko crkava u Remetama i Stenjevcu postavit će se i štandovi za hranu i piće te prodaju suvenira.

POVEZANI ČLANCI:

Kako bi se izbjegle prometne gužve prema lokacijama na kojima će se održati proštenja, ZET je pozvao Zagrepčane da koriste javni prijevoz te je uveo i izvanrednu autobusnu liniju koje će sutra tijekom cijelog dana voziti s Kaptola prema Remetama. Linija 203 koja inače vozi od Svetica prema Kaptolu sutra će, kažu u ZET-u, između 8 i 21 sat prometovati skraćenom trasom, do Vineca. Što se tiče prometa oko Stenjevca, linije 119, 146, 172, 176 te 177 vozit će izmijenjenim trasama. Linija 146 sutra će prometovati skraćeno do kružnog toka koji povezuje Ulicu Ivane Brlić Mažuranić i Stenjevečku ulicu, a linije 172, 176 i 177 na putu prema Zaprešiću i Gornjoj Bistri zaustavljat će se i na stajalištu Gospodska. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije