POPULARNI FESTIVAL SLAVI DESETI ROĐENDAN

Zagreb postaje epicentar hip-hop kulture: Besplatne radionice izrade grafita, koncerti, izložbe i kvizovi

Zagreb postaje epicentar hip-hop kulture: Besplatne radionice izrade grafita, koncerti, izložbe i kvizovi
Attack
29.08.2024.
u 13:30

Od 5. do 7. rujna, Reunited festival će okupiti entuzijaste/ce, umjetnike/ce i ljubitelje/ice urbanih zvukova, donoseći program prepun uzbuđenja, kreativnosti i energije koja je obilježila ovo posljednje desetljeće.

Reunited Festival  započeo je kao mala inicijativa, a kroz godine je izrastao u nezaobilazni događaj na regionalnoj hip-hop sceni. Deseta godišnjica posebna je prilika za proslavu i prisjećanje na sve uspjehe festivala, ali i za stvaranje novih trenutaka koji će ostati zapamćeni. Reunited festival je svake godine prepoznatljiv po svom jedinstvenom umjetničkom izrazu, jer svake godine novi umjetnik iz svijeta grafita i street arta dizajnira logo i vizuale festivala. Ove godine je to nizozemski umjetnik Timber Sommerdijk.

– Naše majice postale su kultni predmet među posjetiteljima, a ove godine predstavljamo limitiranu ediciju s deset različitih logotipova u čast našeg desetogodišnjeg jubileja. Reunited nije samo festival, već i mjesto gdje se stvaraju nova poznanstva, potiču suradnje i spajaju različite generacije, održavajući hip-hop kulturu živom u Hrvatskoj. Dođite i osjetite pravu obiteljsku atmosferu koja vlada na našem festivalu – pozivaju organizatori. 

 Početak festivala obilježit će serija besplatnih radionica koje su otvorene za sve zainteresirane. Uz podršku iskusnih profesionalaca, posjetitelji će moći naučiti osnove grafita, beatboxa, DJ-inga i repanja. Ovo je prilika za sve one koji žele usavršiti svoje vještine i upoznati druge ljubitelje hip-hopa. A na ovom festivalu možete uroniti u vizualnu kulturu hip-hopa kroz tri jedinstvene izložbe . "10 godina Reunited Festivala" u Infoshopu vodi vas kroz povijest festivala, dok Galerija Siva predstavlja radove nizozemskog umjetnika Timbera Sommerdijka na izložbi pod nazivom „Gradski korov”, dok pak u Mikru možete istražiti zagrebačku lokalnu graffiti scenu kroz izložbu “Vlak mi opet kasni”.

VEZANI ČLANCI:

Festival ima i natjecateljsku komponentu pa će posjetitelji moći pokazati svoje znanje i osvojiti titulu kviz prvaka u Hip-Hop kvizu. Ovdje se ne radi samo o poznavanju klasika – riječ je o razumijevanju korijena i lokalne scene koja je oblikovala kulturu. Natjecanja možete gledati u petak u beatboxu, beatmakingu, freestyle rapu i Grey Sketchu (graffiti) dovest će na pozornicu najbolje regionalne talente. Ulaz je u četvrtak besplatan, dok su za petak i subota ulaznice po cijeni od 5 i 15 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije