Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski dan kretanja

Zdravstveni blagdani na Bundeku: Vježbe u prirodi uz edukacije o prevenciji bolesti

Dom zdravlja Zagreb Centar
Foto: Dom zdravlja Zagreb Centar
1/4
10.05.2024.
u 15:18

U subotu, 11. svibnja, od 10:00 do 13:00 posjetiteljima će biti dostupne besplatne medicinske usluge te će imati priliku naučiti više o značaju tjelesne aktivnosti za svoje zdravlje.

Na zelenim površinama Bundeka ove subote, 11. svibnja, Društvo za zdravstvenu zaštitu građana proslavit će Svjetski dan kretanja. Od 10:00 do 13:00 posjetiteljima će biti dostupne besplatne medicinske usluge te će imati priliku naučiti više o značaju tjelesne aktivnosti za svoje zdravlje.

Medicinske sestre i tehničari posjetiteljima će mjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Također, magistre nutricionizma procjenjivat će tjelesnu masu i provoditi naprednu analizu sastava tijela. Takve mjere pružaju važan uvid u zdravstveno stanje pojedinca i mogu biti prvi korak ka unapređenju zdravlja.

Edukativni dio programa uključuje radionice o zdravstveno usmjerenim tjelesnim aktivnostima koje će se održati u 10:00 i 12:00. Posjetitelji će imati priliku naučiti kako pravilno integrirati tjelesnu aktivnost u svoj svakodnevni život kako bi poboljšali svoje zdravlje i dobrobit. U 11:00 i 13:00, kineziolog će voditi vježbe zagrijavanja, hodanje, istezanje i relaksaciju, pružajući praktične vještine za održavanje tjelesne kondicije.

Brojna istraživanja potvrđuju ključne dobrobiti redovite tjelesne aktivnosti. Ne samo da smanjuje rizik od kroničnih bolesti poput bolesti srca, visokog krvnog tlaka i dijabetesa, već ima i dubok utjecaj na psihičko zdravlje, poboljšavajući raspoloženje i pamćenje te pružajući antidepresivne učinke. Značajan je njezin utjecaj i na socijalizaciju, kvalitetu sna te smanjenje stresa.

VEZANI ČLANCI:

Tjelesna aktivnost je također važna za starije osobe jer smanjuje rizik od demencije i poboljšava tjelesnu funkciju, što je ključno za obavljanje svakodnevnih zadataka. Također, važna je za prevenciju raka, s dokazima koji pokazuju smanjenje rizika od razvoja nekoliko vrsta raka. Ovaj događaj je izvrsna prilika za sve građane da se educiraju o važnosti tjelesne aktivnosti, provjere svoje zdravstveno stanje i nauče kako živjeti zdravije, prakticirajući iscjeljujuću moć pokreta.

GALERIJA Zagreb dobiva novo središte. Ovako će izgledati Paromlin: Terasa s najboljim pogledom, velike dvorane, knjižnica...
Dom zdravlja Zagreb Centar
1/30

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije