UOČI TOKIJA

Nissan najavio uređaj koja podsjeća na Google Glass

nissan 3e
Foto: YouTube/Nissan
1/2
13.11.2013.
u 17:35

Uređaj naziva 3E stavlja se samo na lijevo uho i projicira slike na lijevo oko

Nissan je za auto-sajam u Tokiju najavio uređaj 3E, koji podsjeća na Googleove pametne naočale Glass. Kako piše Car and Driver, 3E je vjerojatno skraćeno od "Third Eye" ili treće oko.

Za razliku od Glassa, koji izgleda konvencionalnije i diskretnije, poput običnih naočala kojima je netko izvadio stakla, 3E je robusnijeg dizajna, stavlja se samo na lijevo uho tako da stoji ispred lijevog oka. Dok Glass slike projicira na desno oko, 3E to čini na lijevom.

Iz Nissana nisu objavili puno podataka o ovom uređaju, a ni reklama ne vrvi informacijama, pa još nije poznato koje su mu funkcije. Ovo nije prvi izlet japanskog proizvođača automobila u svijet tehno spravica – na auto-salonu u Frankfurtu ove godine predstavili su prototip ručnog sata NISMO koji putem Bluetootha može skinuti podatke o vozilu i nadzirati vozačev puls.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije