električni automobili

Rimac čestita Dok-Ingu: Proizvodnja elektro automobila razvija se

Rimac Auto
Davor Puklavec/PIXSELL
14.11.2013.
u 14:42

Mate Rimac ističe da uvjeti za razvoj takve industrije u Hrvatskoj ipak još nisu dobri, a ni prodaja, pa kupce nalazi uglavnom u drugim zemljama EU

Vlasnik i direktor tvrtke Rimac Automobili, proizvođača električnih automobila, čestitao je konkurentskoj tvrtki Dok-Ing što je prodala svoje prvo takvo vozilo, i to Fakultetu elektrotehnike i računarstva.
-Drago mi je da je Dok-Ing prodao svoj prvi automobil, jer to pokazuje da se u Hrvatskoj može razviti proizvodnja električnih automobila, izjavio je Rimac za Poslovni dnevnik, priznajući ipak da u nas uvjeti za razvoj te industrije nisu dobri.

-Predstoji nam obojici još mnogo izazova. Jednom smo kupcu iz EU prodali potpuno nov električni automobil naše vlastite proizvodnje, koji nema veze s Concept Oneom, kaže Rimac, čija tvrtka s 12 zaposlenih zasad najviše prihoda ostvaruje od inženjerskih usluga u autoindustriji, te dizajniranju novih auto proizvoda. Prošle godine dobit im je bila 754 tisuće kuna, iz godišnjeg prihoda od 3,4 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar neugodan
neugodan
16:00 14.11.2013.

"Prošle godine dobit im je bila 754 tisuće kuna, iz godišnjeg prihoda od 3,4 milijuna kuna." dobar omjer dobit vs promet!!! samo naprijed no to sto je doking prodao auto hrvatskom faksu ne znaci nista. kada krene prodaja u inozemstvuzemstvu onda ce to biti to. no ja ne vidim smisao u malom autu koji kosta 50000e. ovakvi auti trebaju kostati do 15000e i prodali bi ih se na 1000000000.

Avatar Django
Django
22:04 14.11.2013.

Taj jedan koji je prodan u inostranstvo, kao i onaj Concept One, kupila je konkurencija, malo veći igrači, koji su ih već rastavili do zadnjeg šarafa. Industrija koja nema bazu u domovini, nema šanse ni u inostranstvu. Kada prodaju 100.000 primjeraka u Hrvatskoj, uz postavljenu mrežu servisa i punionica strujom svakih 50 kilometara, onda se može govoriti o industriji elektro- automobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije