Međunarodni dogovor

Obama i Merkel o globalnoj regulaciji financijskog sektora

barack obama
AFP
23.05.2010.
u 07:56

Merkel i Obama razgovarali su uoči sastanka država članica G20 koji će se u lipnju održati u Torontu

Uoči sastanka država članica G20 koji će se u lipnju održati u Torontu, američki predsjednik Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel telefonom su razgovarali o mogućoj koordinaciji mjera regulacije financijskog sektora i poticanju gospodarskog rasta, prenose svjetske agencije. 

Obama je kako se navodi, nazvao njemačku kancelarku iz West Pointa, dajući joj podršku zbog odluke da Njemačka sa 148 milijardi eura sudjeluje u 750 miljardi eura vrijednom planu spašavanja zajedničke europske valute.

Angela Merkel s druge je strane pozdravila odluku američkog Senata o uvođenju stroge regulacije i reforme financijskog sektora.

 

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
21:57 24.05.2010.

Stupidno, jedan drugome grzu grkjlan. Vode otvoreni financijski rat međusobno .......... ovaj VL ili namjerno povaljuje kako bi čitateljstvo naveli na krive zaključke ili su novinari koji se bave ovom probematikom imbecili ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije