Sapunica Trgovački sud "presudio" još jednoj tvrtki propalog tajkuna

Stečaj proglašen i u Pevecu Zagreb, radnici izvrijeđali bivšeg šefa

'pixsell-hrvatska-split-02.02.2010.-split pevec na dujmovaci pevec je zatvoren stavljena je bodljikava zica neki su od radnika i bivsih radnika bili pred pevecom na izlazu iz parkinga pise dodite nam
'Nino Strmotic/PIXSELL'
05.02.2010.
u 16:50

Pevec i dalje govori o strateškom partneru koji bi tvrtku "ozdravio" sa 300 milijuna eura, za kojega su zainteresirani i Interpol i policija te da mu nije bitno hoće li ostati jedini vlasnik

Lopove! Lopove! – radnici Pevecovih centara iz Slavonskog Broda, Kutine, Koprivnice... jučer su na Trgovačkom sudu u Bjelovaru doslovce ižviždali i psovali svog dojučerašnjeg poslodavca Zdravka Peveca.

I dalje se čeka partner?

Posrnuli bjelovarski tajkun konačno se odazvao ročištu na kojem je stečaj proglašen i nad Pevecom Zagreb s centrima Jankomir, Žitnjak, Kutina, Slavonski Brod, Osijek, Koprivnica, Rijeka i Pula u kojima je radilo 726 radnika. Bez pratnje supruge i odvjetnika Pevec je izjavio kako nije bitno hoće li ostati jedini vlasnik, nego što brže ozdravljenje tvrtke. I dalje, tvrdi, računa na zasad tajanstvenog strateškog partnera koji bi tvrtku "ozdravio" sa 300 milijuna eura, za kojega su zainteresirani i Interpol i policija. Bjelovarska ga policija usto tereti i za izdavanje mjenica bez pokrića tvrtki Decora Croatia u vrijednosti oko 12 milijuna kuna. No, u Decori nisu htjeli komentirati svoju tužbu, iako je posve sigurno da nisu jedini dobavljač-vjerovnik kojega je Pevec plaćao mjenicama bez pokrića. Zadnja je mjenica, naime, Decori izdana lani u lipnju kad je već bilo i te kako jasno da je Zdravko Pevec propao.

Kako doznajemo, stečajnim upraviteljem Peveca Zagreb za nekoliko će dana najvjerojatnije biti imenovan Darko Šket, koji je već stečajni upravitelj Peveca Bjelovar. Šket je ovih dana već uspio otvoriti manji Pevecov centar u Zadru, a do sredine veljače u planu je otvaranje i drugog centra u Zadru te u Bjelovaru s ukupno 100-tinjak zaposlenika.

Dio centara u najam

Šket potvrđuje da je ukupni dug Peveca Zagreb 1,2 milijarde kuna, dok je račun od listopada blokiran na iznos od 225 milijuna kuna. U ukupnoj je masi duga i 300 mil. kuna unutar Pevec grupe koje je nemoguće naplatiti, a bez posla će ostati 700 radnika. Nakon što se redefinira poslovna politika tvrtke u stečaju, kojoj je nakon razgovora sa Šketom podršku dalo 98 posto starih dobavljača, neki Pevecovi centri bi se mogli i iznajmiti. Inicijativu su dali hrvatski drvoprerađivači Spin Valis, Međimurjeplet, Oriolik, Pana... koji bi se u njima udružili u Cro Shop domaćeg namještaja. Zasad je, međutim, sigurno tek da se Pevec u Splitu u potpunosti gasi, s obzirom na to da gradonačelnik Željko Kerum sa Šketom nije želio ni pregovarati o daljnjem najmu prostora, niti je, unatoč najavama, zaposlio ijednog od 81 Pevecova radnika bez posla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije