Potrebno je (za 6 do 8 osoba):
250 g smrznutih srca artičoka, 2,5 dl uzavrele vode, glavica zelene salate, 150 g pšeničnih klica
Preljev: 1,25 dl biljnog ulja, 3 žlice vinskog octa ili 3 žlice limunovog octa, 4 žličice svježih začina, žlica nasjeckanog svježeg peršina, žličica šećera, žličica francuskog senfa, žličica soli, 1/4 žličice svježe mljevenog papra, 150 ili 200 g maslina punjenih pimentom, paprikom ili bijelim lukom
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Priprema: Spustite srca artičoka u uzavrelu vodu, odmah maknite posudu s vatre i pričekajte dvije minute. Ocijedite ih i ohladite. Pomiješajte artičoke, listove salate, pšenične klice i masline. U manju posudu (koja ima poklopac) stavite sve sastojke za preljev. Čvrsto zatvorite poklopac i dobro protresite. Prelijte salatu neposredno prije posluživanja i dobro je promiješajte. Salatu poslužite uz meso ili ribu s roštilja.
>>Salata od šampinjona za prste polizati!
>>7 jednostavnih i zdravih jela koja možete pripremiti za gablec