U slast!

Ako ste ljubitelj salata, ova će vas oduševiti. Ako niste, možda sada postanete

salata
Foto: Thinkstock
05.05.2014.
u 17:30

Salatu poslužite uz meso ili ribu s roštilja

Potrebno je (za 6 do 8 osoba):

250 g smrznutih srca artičoka, 2,5 dl uzavrele vode, glavica zelene salate, 150 g pšeničnih klica

Preljev: 1,25 dl biljnog ulja, 3 žlice vinskog octa ili 3 žlice limunovog octa, 4 žličice svježih začina, žlica nasjeckanog svježeg peršina, žličica šećera, žličica francuskog senfa, žličica soli, 1/4 žličice svježe mljevenog papra, 150 ili 200 g maslina punjenih pimentom, paprikom ili bijelim lukom

Foto: Duško Jaramaz/ PIXSELL

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Priprema: Spustite srca artičoka u uzavrelu vodu, odmah maknite posudu s vatre i pričekajte dvije minute. Ocijedite ih i ohladite. Pomiješajte artičoke, listove salate, pšenične klice i masline. U manju posudu (koja ima poklopac) stavite sve sastojke za preljev. Čvrsto zatvorite poklopac i dobro protresite. Prelijte salatu neposredno prije posluživanja i dobro je promiješajte. Salatu poslužite uz meso ili ribu s roštilja.

>>Salata od šampinjona za prste polizati!

>>7 jednostavnih i zdravih jela koja možete pripremiti za gablec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije