Nedjeljni ručak

Puretina s grahom, mahunama, graškom i porilukom

nedjeljanji ručak
Foto: Thinkstock
23.11.2013.
u 12:00

Za pripremu ovog jednostavnog jela bit će vam potrebno oko 90 minuta (meso pripremite večer prije) i oko 100 kuna

SASTOJCI: Veći pureči batak, preko kilograma, 1 kg krumpra, 2-3 mrkve, (korijen, ružmarin, timijam, sol, papar, maslinovo ulje, češnjak

PRIPREMA: Pripremite pureći batak večer prije tako da ga natrljate solju i premažete mašću ili maslinovim uljem te ostavite preko noći. Par sati prije pečenja premažite ga mješavimo soli, papra, ružmarina te timijana. Po želji možete dodati i maliu žlicu meda. Pecite ga prekrivenog folijom i povremeno podlijevate, oko sat i pola. Krumpir i mrkvu narežite, psoslite, a češnjak zgnječite bez ljuštenje. Dodajte mesu pol sata prije kraja. Otkrijet i zapecite.

>>Prijedlog za subotu: Brzi ramstek s gljivama i celerom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije