Četvrti list u Večernjakovoj sretnoj djetelini, najmlađi i najslađi magazin koji će čitateljima uljepšati vikend posvećen je gastronomiji i kulturi stola, jednostavno, magazin je to za svaki okus, ali i ukus – "slano&slatko".
Posvetili smo ga publici koja jednostavno voli život, voli hranu, vino, putovanja...
Namijenjen je znatiželjnima, neumornim istraživačima u svijetu okusa, mirisa, tehnika pripreme hrane, onima koji tragaju za novitetima, ali i štuju tradiciju. Jednom riječju, "slano&slatko" je magazin za sve one koji se osjećaju gurmanima, sladokuscima... foodijima – kaže urednica novog magazina Tanja Božić.
– Ovo je do sada najveći Večernjakov izazov kada je riječ o specijaliziranim časopisima i upravo zbog toga nema mjesta kompromisu. Želimo vam predstaviti vrhunske priče, teme i fotografije, moderan i atraktivan grafički prijelom za koji se pobrinuo Oleg Amelin iz Red Point agencije, ponajbolje suradnike. Stoga su svi kreativni resursi upregnuti u njegovu pripremu, a to će vjerujemo, naši čitatelji prepoznati.
Priprema prvog broja bila je paklena, urednički tim magazina "slano&slatko" odradio je sve da vas ovo ljeto iznenadimo, inspiriramo na čitanje i kuhanje prema receptima koje smo skupili za vas od provjerenih majstora, da vas možda potaknemo na putovanje ili istraživanje nekih naših, ali i stranih destinacija.
Za neke je stvari potrebna ideja i mašta, za neke iskustvo, a za neke oštro oko i vizija. Upravo zato Večernjakov magazin "slano&slatko" o kulturi stola imat će svog urednika fotografije, Danijela Berkovića.
– Osim što je riječ o vrhunskom fotografu i gurmanu koji je spreman za jednu fotografiju potrošiti 45 minuta, kod Berkovića ne postoji pojam – osrednje. To je ono što tražimo od svih naših suradnika – kaže urednica.
Odaje nam pak kako je, pripremajući prvi broj, Danijel Berković proveo dan u Rijeci s chefom od formata Andrejom Barbierijem, a što su skuhali i snimili, saznajte 18. srpnja kada izlazi prvi broj novog gourmet magazina.
U svakom broju vodimo vas na put, nanovo otkrivamo ljepote naših krajeva, donosimo dosje, istražujemo, preporučujemo, ali i nestrpljivo očekujemo recepte čitatelja. Četverostruki prvak Hrvatske u sommelierstvu Klaudio Jurčić počastio nas je pristavši biti stalni kolumnist te će poznavatelji vina tako imati prilike uživati u njegovim recenzijama ponajboljih vina na hrvatskom tržištu. Što i koliko žene znaju o sortama iz prve ruke saznajte od Marije Vukelić, drugostupnice WSET-a (Akademije vina i alkohola).
Bojana Radović odabrala je za "slano&slatko" najbolje kuharice i knjige u kojima se piše o hrani i njezinoj povijesti, pikanterijama...
Ako ste i na tren pomislili da se novinarska kuhinja događa samo u redakcijama, tada ste u krivu jer ćemo vas slikom i riječju uvesti u pravu kuhinju kolege novinara i urednika Roberta Bubala koji će pokazati kako s malo namirnica, još manje vremena, ali i puno mašte, smišlja sjajne obroke.
– Hrvatska baština je nepresušno vrelo inspiracije. Slavonija i Đakovo smjestit će vam se pod srce već za prvog posjeta, a kako se ondje tek dobro jede i kuha, ispričat ćemo vam u prvom broju. No, to nije sve. Kakav bi to magazin "slano&slatko" bio kada ne bi bilo mjesta za slatko... Gastronomija je u trendu, ali i putovanja, pa će se tako u novom magazinu "slano&slatko" naći i reportaže iz najneobičnijih dijelova svijeta. Jeste li znali koliko stoji gram šafrana i kako se bere? Što se i kako kuha u Kini?
Zašto je Napoleon lagao da je brao trešnje s lijepom otočankom na Elbi i koji mu je kolač najdraži? Sve to ali, i puno više, potražite u našem novom magazinu na sto stranica.
Nestrpljivi ste? S razlogom.
I ja – očekujući vaše reakcije.
Pišite nam na slano.slatko@vecernji.net
Do subote!
>>Pripremite nepce ove subote jer stiže prava poslastica koju ne želite propustiti!