Sastojci:
500 g očišćenog fileta tune, 200 g raznih mladih salatica, kapare, masline, razne mladice, pinjoli, tostirane bučine sjemenke, teriyaki umak, reducirani aceto balsamico, wasabi sezamove sjemenke, 4 krumpira, 1 jaje, 1 dl vrhnja za kuhanje, Grana Padano
Vrijeme pripreme: 20 minuta (zahtjevnije)
Priprema:
Od kuhanih pa protisnutih krumpira, jaja, vrhnja i sira te začina po ukusu napravite podatnu smjesu. Vadite žlicom i stavite u male kalupe (možete upotrijebiti i onaj veći za pečenje muffina, ali ga ne punite do vrha, već samo do trećine) pa ispecite male nabujke koje ćete poslužiti kao podlogu uz tunu. Od povrća, mladica i sjemenki napravite aromatičnu salaticu. Svježi lijepi komad tune samo s jedne strane uvaljajte u sjemenke sezama i vrlo kratko (2 minute po svakoj strani) pecite na roštilju ili željeznoj tavi. Pripazite da je ne prepečete i da ne posivi. Pažljivo narežite filet koji u sredini treba ostati ružičast. Poslužuje se tako da se kao podloga stavi nabujak koji se prekrije salaticom, a na nju se slože komadi tune.
U slast!
>>Njegova kuhinja nadmašuje sva očekivanja, a svaki slijed doživljaj je koji časti oči i nepce
>>Tartufi, gurmanski dragulji iz šume Velog Jože