Priprema tjestenine izuzetno je brz i bezbolan posao. To je jedno od prvih jela koje studenti nauče. No, kuhari ističu da svi pa tako i studenti pogrešno pripremaju tjesteninu.
Harold McGee, autor knjige An Encyclopedia of Kitchen Science, History and Culture, piše koji je ispravan način za kuhanje tjestenine.
Smatra kako kuhanje tjestenine u loncu kipuće vode nije potrebno. "Većina tradicionalnih recepata za izradu tjestenine sadrže i naputak kako je kipuća voda neizostavni dio" kaže McGee.
McGee preporučuje stavljanje tjestenine na vrelu tavu, a tek nakon nekoliko minuta dolijevanje hladne vode u koju ste stavili začine. Količina vode, naravno, ovisi koliko ste tjestenine stavili.
Nakon toga pojačajte temperaturu i miješajte.
Na takav način uštedite puno više i vremena i energije. "Nakon deset minuta imati ćete punu tavu savršeno kuhane tjestenine", kaže McGee.
>>Brza hrana nije nagrada, a zdravlja nema bez kretanja
Wtf? Kako da stavim sirove špagete u tavu ?? Jel to neka šala ili???