konferencija

Milanović o EU fondovima: Moramo iskoristiti više nego uplatimo

Milanović
Foto: Vlada RH
1/7
24.03.2015.
u 11:26

Gordan Maras naglasio je kako je našim poduzetnicima iz EU fondova na raspolaganju 7,4 milijarde kuna

Premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te ministri Gordan Maras, Mihael Zmajlović, Tihomir Jakovina, Mirando Mrsić i Siniša Hajdaš Dončić sudjeluju na konferenciji "Zajedno do EU fondova za poduzetništvo", u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Vladom Republike Hrvatske

Glavna tema konferencije su mogućnost korištenja fondova Europske unije, s naglaskom na mogućnosti za poduzetnike.

 - Osigurali smo 4,5 milijarde kuna za zapošljavanje mladih i dugotrajno nezaposlenih, samozapošljavanje i očuvanje radnih mjesta - kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić i dodao kako je za obrazovanje osigurano 5,5 milijarde kuna.

Iz EU fondova je, tvrdi Grčić osigurano i 13,4 milijardi kuna za promet, 9,2 milijarde za potpore poljoprivredi te 7,6 milijardi za borbu protiv siromaštva.

Gordan Maras naglasio je kako je našim poduzetnicima iz EU fondova na raspolaganju 7,4 milijarde kuna.

 - Nijedan euro neće ostati neiskorišten - kazao je Maras.

Do 2020. Hrvatskoj je na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Premijer je kazao kako je upravo povlačenje sredstava iz EU fondova mjerilo uspješnosti Vlade.

 - Moramo iskoristiti više nego uplatimo. Svaka kuna koja iz naših proračuna ode na financiranje javnih projekata uzalud je bačena ako novac postoji u EU fondovima.

Nakon konferencijskog dijela, uputit će se u tvornicu Lim Samobor koja je jedna od dobitnica bespovratne potpore iz EU fondova. - Izgradili smo veliku cestovnu infrastrukturu, sada taj dug moramo vratiti. Moramo se razdužiti gdje možemo i graditi sredstvima koja imamo - kazao je premijer.

>> Turizam, fondovi EU i javne investicije izvući će nas iz krize

Komentara 11

PO
povijest195
10:05 24.03.2015.

Kakav paradoks? Devastirali ste nam gospodarstvo, trgovinu, izvod, broj nezaposlenih je rekordno visok. Ovo je najgora vlada u povijesti RH!

DU
Deleted user
11:40 24.03.2015.

Milanović o EU fondovima: Moramo iskoristiti više nego uplatimo. Još jedna povijesna konstatacija slučajnog premijera. Ekipa iz Alan Forda je davno zaključila da ako želiš dobiti ne smiješ izgubiti. Oni su postali bestseler, a napuhanka će zaboraviti za par dana kao i pravdu i pravednost.

BR
brojevi
11:58 24.03.2015.

* Povlačenje sredstava iz EU fondova mjerilo uspješnosti Vlade*. Povijesna izjava premijera Milanovića nakon 3,5g. vladanja. Možda bi, kao Vlada uspješniji bili u povlaćenju užeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije