mimohod u zagrebu

Matić: To je tobožnji bojkot, brojne braniteljske skupine će se odazvati

Predrag Matić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
27.07.2015.
u 13:57

– Međutim, primio sam i potvrde brojnih drugih braniteljskih skupina i pojedinaca koji će se svakako odazvati mimohodu, pa molimo da se i ta činjenica poštuje i uvažava kada se govori o tobožnjem braniteljskom bojkotu mimohoda – rekao je Matić

"Iz nekoliko izvora primio sam informaciju kako jedna braniteljska skupina ne želi sudjelovati u vojnom mimohodu koji se u povodu 20. obljetnice VRO "Oluja" 4. kolovoza održava u Zagrebu. Osobno i ispred Ministarstva branitelja tu odluku smatram legitimnom te je poštujem i nemam je namjeru problematizirati. Međutim, primio sam i potvrde brojnih drugih braniteljskih skupina i pojedinaca koji će se svakako odazvati mimohodu, pa molimo da se i ta činjenica poštuje i uvažava kada se govori o tobožnjem braniteljskom bojkotu mimohoda", kazao je ministar branitelja Predrag Matić, dodajući da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane organiziraju mimohod s osjećajem ponosa i dubokom zahvalnošću svim hrvatskim braniteljima koji su u kolovozu 1995. godine sudjelovali u oslobađanju Republike Hrvatske, vraćanju okupiranih teritorija u nadležnost njezinih institucija i zakona te završetku rata. 

"Mimohod je namijenjen svim hrvatskim građanima i braniteljima i svi su na njega pozvani i dobrodošli", kazao je ministar Matić, dodajući da više nema namjeru komentirati one pojedince i skupine koje svojim nedolaskom "žele umanjiti važnost i veličinu mimohoda te na račun toga dobivati javnu pozornost". 

Podsjetimo, jučer su se javnosti obratili ratni pripadnici gardijskih brigada i specijalne policije koji su priopćenjem dali na znanje da neće nazočiti paradi u Zagrebu.

"Smatramo da je vojni mimohod u Zagrebu organiziran isključivo u predizborne svrhe te da je njime Vlada htjela umanjiti značaj proslave i obilježavanja akcije Oluja u Kninu. Ne pristajemo na izazivanje novih podjela, posebice ne podjela oko obilježavanja tako vrijednih datuma, što je ne samo politički nepromišljeno nego i šteti našoj Domovini. Držimo da je Vlada inzistiranjem da se na svečanosti u Kninu ne govori pokušala obezvrijediti taj dan i značaj tog za Hrvate povijesnog mjesta. Vlada i premijer Zoran Milanović ignoriranjem problema i zahtjeva hrvatskih branitelja, posebice najtežih ratnih stradalnika invalida, koji već mjesecima prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, pokazali kakav odnos imaju prema oslobodilačkom Domovinskom ratu i vrijednostima koje su iz njega proizašle", poručili su jučer iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi

>> Zbor udruga gardijskih brigada i specijalne policije: Nećemo nazočiti vojnom mimohodu

Komentara 95

RA
ravko1952
14:09 27.07.2015.

" brojne braniteljske udruge" su potvrdile dolazak. Navedite Matiću samo jednu...

DR
drugPlenky
14:06 27.07.2015.

zgubidan

GE
genšer
14:18 27.07.2015.

Matiću ni vukovarski branitelji logoraši iz cjele hrvatske ne dolazimo na sdp-v mimohd u zagreb......mjesto nam je s prijateljima iz 91-95 u KNINU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije