Veliki tenorov koncert

Božićne pjesme i dueti Carrerasa i Tonyja za studij djece bez roditelja

jose carreras
18.12.2009.
u 15:50

Na koncertu koji je Carreras posvetio preminulom prijatelju Vjekoslavu Šuteju zapjevat će i Celine Byrne, Tony Cetinski, Akademski zbor ‘Ivan Goran Kovačić’ i djevojački zbor ‘Zvjezdice.

– Imam taj osjećaj zahvalnosti spram publike i rado dolazim u Hrvatsku. Sretan sam što me pozivaju, a još više kad vidim da tako poštuju i mene i glazbu koju izvodim. Bez lažne sentimentalnosti kažem da će ovo biti veoma emotivni koncert za sve sudionike. Jer to je najbolji način da se s poštovanjem i s ljubavi sjetimo velikog glazbenika i mog prijatelja maestra Šuteja – rekao je José Carreras uoči večerašnjeg humanitarnog koncerta “Korak u život”. Javnosti do sada nije bilo poznato da je upravo maestro Šutej osmislio koncert.

Carreras birao repertoar

Na bini će ukupno biti 264 glazbenika, a uz Carrerasa će zapjevati i Celine Byrne, Tony Cetinski, Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” i djevojački zbor “Zvjezdice”, a sve će ih pratiti Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Carreras je kazao da će u prvoj polovici pjevati svoj uobičajeni repertoar, a u drugom će se koncentrirati na božićne pjesme. Tony Cetinski otpjevat će neke talijanske klasične stvari, pjesme sa svoga albuma “Da capo” koji izlazi sljedeće godine.

– Carreras je sastavio program i izrazio želju što će tko i s kime pjevati. On je odabrao pjesme s moga novog albuma. U duetu s Carrerasom otpjevat ću jednu božićnu pjesmu, a na drugoj će nam se pridružiti Celine Byrne – kaže Tony.

Na jučerašnju generalnu probu José Carreras stigao je iz Leipziga gdje je održao “José Carreras Gala 2009”. Veliki tenor ni ovom prilikom nije propustio zagrliti Tonyja i pohvaliti njegovo pjevanje.

– Svaki put kad takvo što čujem, iznenađen sam i sretan. Prije sam mislio da je to kurtoazija, ali sada znam da nije. Bliže je istini da ja još nisam svjestan što sve mogu ponuditi. Daje puno sebe i od sebe tijekom cijele godine, a ne samo u ovo blagdansko vrijeme. Hvala mu što me opet zvao da zajedno pjevamo jer jedino od tako velikih i mogu učiti – kaže Tony.

Zatvoren promet

Njih će dvojica, kao i svi ostali sudionici, pjevati kako bi pomogli djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi da nastave studirati. U Hrvatskoj ih je dvjestotinjak, a inicijativa za ovu pomoć potekla je od Rotary kluba Zagreb Kaptol, koji je i suorganizator koncerta. Od 18.30 do 19.30 HRT će se izravno uključiti u pozivni centar u kojem će sjediti naše zvijezde, a gledatelji će svojim pozivima doprinijeti akciji. Koncert će se emitirati naknadno, odmah nakon velikog finala “Plesa sa zvijezdama”. Svima koji večeras idu u Arenu upozorenje da je zbog očekivane gužve, u periodu od 19.30 do 23 sata zatvoren promet ulicom Lanište između dva rotora.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefek
16:01 18.12.2009.

Veceras zatvoren promet??? Valjda sutra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije