Festival u Cannesu

Haneke i Reygadas najbolji, posebno prizanje Aidi Begić

Aida Begić
arhiva VL
27.05.2012.
u 13:57

Film „Djeca“ bosanske redateljice priča je o o bratu i sestri koji pokušavaju pronaći svoje mjesto u poslijeratnom Sarajevu

Drama "L'Amour“ velikog Michaela Hanekea osvojila je Zlatnu palmu za najbolji film na 65. filmskom festivalu u Cannesu. Tako je odlučio žiri kojim je predsjedao talijanski ekscentrik  Nanni Moretti, a koji je dodijelio i posebno priznanje filmu "Reality“ njegova sunarodnjaka Mattea Garronea. Nagradu za najbolju režiju dobio je Carlos Reygadas za dramu "Post tenebras lux“.

Zlatna kamera za najboljeg debitanta dodijeljena je Benhu Zeitlinu za fantastični film "Beasts of the Southern Wild“, koji je osvojio i nagradu FIPRESCI u selekciji Un Certain Regard. Filmofilima iz regije bit će iznimno drago što je posebno priznanje u istoj selekciji osvojio film "Djeca“ bosanske redateljice Aide Begić, o bratu i sestri koji pokušavaju pronaći svoje mjesto u postratnom Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije