najbolji glumci

I Slavici Knežević i Darku Milasu nagrade za predstavu Crne oči

slavica knežević,darko milas (1)
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/5
14.06.2012.
u 21:00

Publika je ponovno mogla pogledati premijerne predstave ove sezone po cijeni od samo 20 kuna

Večeras je svečanom dodjelom nagrada završio "Gavella i Europlakat Fair". Publika je ponovno mogla pogledati premijerne predstave ove sezone (to su "Dundo Maroje", "Prolazi sve", "Crne oči" i "Platonov ili Drama bez naslova") i to uz popularnu cijenu ulaznica od samo 20 kuna, a odluku o najboljim glumačkim izvedbama donio je stručni žiri u sastavu: Petra Hanzlovski, Božo Benić, Mirna Pintarić, Stanka Mehmedagić, Pero Popović, Dubravka Bouša te predsjednica Dubravka Rašić.

Najboljom glumicom proglašena je Slavica Knežević za ulogu Zorke u predstavi "Crne oči", a žiri ističe da su u ženskoj konkurenciji bili u velikoj dvojbi, jer su se iz mnoštva kreacija ravnopravno su izdvojile tri glumice: Jelena Miholjević u ulozi Franje, u predstavi "Prolazi sve"; Olga Pakalović u ulozi Jelene, u predstavi "Crne oči"; te, u istoj predstavi, Slavica Knežević u ulozi Zorke. Nakon pripetavanja prednost su dali Slavici Knežević, zaključivši kako je svu nagomilanu bol svoje Zorke uspjela na sceni prenijeti bez suvišne patetike.

Najbolji glumac je Darko Milas za ulogu Stipana, također u predstavi "Crne oči", a žiri kaže da je ovaj glumac osvojio prostor koji je izvođaču možda i najteže osvojiti, onaj u kojem se činilo kao da ne glumi, već da na sceni jednostavno jest, da živi sebe i svoj lik.

Komentara 1

ZJ
zivot je lijep
08:18 17.06.2012.

Čestitke izvrsnim glumcima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije