središnji vinkovački park

Izložba slika u britanskoj telefonskoj govornici, najmanjoj galeriji na otvorenom

Izložba slika u britanskoj telefonskoj govornici
Foto: Branimir Bradarić
1/8
08.09.2023.
u 12:14

- Teško je odrediti pravi okidač kod stvaranja. Nemate jednoznačni način na koji nešto nastaje, ali poveznica je ovaj vinkovački park i njegovi stanovnici iznad nas jer oni imaju neku drugu perspektivu – kazao je autor Dubravko Sertić

Vinkovci su grad za koji se kaže kako je najstariji europski grad te je samim tim i grad koji je i grad kulture i raznih kulturnih događanja. U nizu raznih izložbi, koncerata, promocija knjiga i sličnoga u središnjem vinkovačkom parku, i to u kultnoj britanskoj telefonskoj govornici, otvorena je izložba pod nazivom “Glasnici” autora Dubravka Sertića. Kako je rečeno na svečanosti otvaranja radi se o najmanjoj europskoj galeriji na otvorenome.

- Poveznica s nazivom “Glasnici” može biti glasanje ovih ptica ili donošenje novih vijesti, eventualno promjena. Jednako i sama ova galerija na otvorenom može biti kvalitetna promjena za grad. Ciklus čini dvadesetak radova od kojih je ovdje prezentiran samo jedan koliko je stalo u galeriju – rekao je Sertić koji se posljednjih 15-ak godina bavi crtačkim radom koristeći olovku na papiru.

VEZANI ČLANCI:

Govoreći o ideji za nastajanje izložbe rekao je kako je nadahnuće pronašao ispijajući kavu u gradskoj kavani dok je promatrajući platanu, središnje mjesto na kojoj su nekada bile izvješene osmrtnice. Prema njegovim riječima to je jedno vrlo ugodno mjesto bez obzira na brojne ptice koje stvaraju buku napominjući i kako će priliku da razgledaju izložbu imati brojni građani Vinkovaca, ali i posjetitelji Vinkovačkih jeseni koje su danas započele.

- Teško je odrediti pravi okidač kod stvaranja. Nemate jednoznačni način na koji nešto nastaje, ali poveznica je ovaj vinkovački park i njegovi stanovnici iznad nas jer oni imaju neku drugu perspektivu – kazao je Sertić.

VEZANI ČLANCI:

Na otvaranju izložbe govorio je i kustos i voditelj Galerijskog odjela Gradskog muzeja Vinkovci Zoran Šimunović, inače akademski slikar, koji je rekao kako se odlučio malo igrati s javnim površinama.

- To je praksa u Europi, ali i općenito, kada ste i autor i kustos, razmišljate da se bilo kakav oblik umjetnosti pokaže javnosti, a da nije isključivo galerija. Ovdje je umjetnost servirana – kazao je Šimunović. Dodaje kako su reakcije publike pozitivne i dobre kao i da je tema jednostavna, pitka i razumljiva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije