Odlazak

Jou NesbØu je Hrvatska najdraže gostovanje

Nesbo, penjanje,
arhiv Noir festival
22.04.2013.
u 14:03

U Zagreb je Nesbø stigao u pratnji svojih prijatrelja s kojima je slobodno vrijeme proveo penjući se po najljepšim hrvatskim stijenama, a upravo odlazak na penjanje bio je i njegov prvi uvijet za posjet Hrvatskoj

Nakon četiri dana penjanja po hrvatskim planinama, gostovanja na tribini pred nekoliko stotina najvećih fanova, tisuću potpisanih knjiga, norveški književnik Jo Nesbø odušeljeno je, svojim domaćinima iz Noir festivala i Profila komentirao kako mu je Hrvatska jedno od najdražih gostovanja u karijeri. U Zagreb je stigao u pratnji svojih prijatrelja s kojima je slobodno vrijeme proveo penjući se po najljepšim hrvatskim stijenama, a upravo odlazak na penjanje bio je i njegov prvi uvijet za posjet Hrvatskoj i sudjelovanje na Noir festivalu.

Odlaskom Jo Nesbøa iz Hrvatske završio je prvi dio ovogodišnjeg Noir festivala, koji se nastavlja u lipnju. Tada Noir festival svoju treću sezonu nastavlja (od 13. do 15. lipnja)  kada će ugostiti Eddiea Mullera, \"cara noira\" (laskavi nadimak prišio mu je slavni noirovac James Ellroy). Eddie Muller organizator je Noir Cityja, najpopularnijeg noir filmskog festivala na svijetu i predsjednik Film Noir Foundationa. Ovaj apsolutni ekspert za noir i autor bezbrojnih tekstova i knjiga o noiru na našem Festivalu održat će multimedijalno predavanje o filmskom noiru, predstavit će sanfranciskanski Noir City i u filmskoj noći po vlastitome izboru odvući će zagrebačku publiku u najmračnije uličice ovog popularnog žanra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije