Jazz koncert

Lela i Joe Kaplowitz nastupaju u staroj gradskoj vijećnici

Lela Kaplowitz
Lela Kaplowitz
21.02.2011.
u 15:34

Naša vokalistica s međunarodnom karijerom i njezin suprug, američki glazbenik, u Zagrebu

U sklopu ciklusa… "Glazbenici u Gradskoj skupštini" u Staroj gradskoj vijećnici u Ulici sv. Ćirila i Metoda 5 večeras u 19.30 sati nastupaju Lela i Joe Kaplowitz.

Lela Kaplowitz hrvatska je jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu, i Blue Noteu u New Yorku, i mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta (Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker, Ratko Divjak, Elvis Stanić, Henry Radanović, Darko Jurković). 

Sa suprugom, pijanistom Joeom Kaplowitzom osvojila je treće mjesto na natjecanju za najbolji jazz band u Bukureštu 2008. a 2009. osvojila je titulu Lady Summertime na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj. 2010. godine Primorsko-goranska županija dodijelila joj je nagradu za unapređivanje kulturnog stvaralaštva. S bendom Lekap Quartet snimila je album pod nazivom "Love me or leave me", koji je proglašen jednim od 10 najboljih hrvatskih jazz albuma u 2010. Podučava jazz pjevanje i vokalnu improvizaciju u Vokalnom studiju Maraton Rijeka. Izniman uspjeh postigla je koncertom autorskih skladbi s Big bandom HRT-a 2010. Uređuje i vodi specijaliziranu tjednu emisiju o jazz glazbi na Radiju Rijeka, pod nazivom Jazzalela.

Joe Kaplowitz profesionalno se bavi glazbom od petnaeste godine u Washingtonu, studij klavira, tube i kompozicije završio je na Youngstown State Universityju 1995. Svira s poznatim glazbenicima američke blues i jazz scene: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Ralph Bowen i Sean Jones. Nastupao je s Davidom “Fatheadom” Newmanom i blues legendom Koko Taylor i Luckyjem Petersonom.  Od 1999. predvodi bendove koji nastupaju u Bijeloj Kući te Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues. Od 2002. do 2004. živi u New Yorku, gdje osniva Joe Kap Organ Trio (CD uradak: Joe Kap Organ Trio – Street Noise – Severn Records – 2004) i nastupa u mnogim poznatim mjestima surađujući s trubačem Markom Rappom.

Od 2006. živi i djeluje u Hrvatskoj gdje nastupa s poznatim glazbenicima – Tamarom Obrovac, Josipom Lisac, Elvisom Stanićem, Sašom Nestorovićem, Davorom Križićem, Gašperom Bertončeljom, Krunom Levačićem, Igorom Lumpertom, Klemensom Marktlom, vokalnom skupinom Rivers i Tončijem Grabušićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije