Izložba

Mlada umjetnica Đena Đonlagić u Kastvu izlaže "Fragmente"

izložba, Đena Đonlagić,Fragmenti
arhiva VL
05.06.2011.
u 12:48

„Fragmenti“ su specifične „oprostorene slike“ čistih, geometrijskih motiva, koji su u početku sjajili, žarili i titrali snagom boje, a u najnovijim radovima se u boji „smirili“

U  ponedjeljak 6. lipnja,  u 20 sati, otvara u Galeriji crkvice sv. Trojice u Kastvu, izložba slikoreljefa iz ciklusa „Fragmenti“, mlade i perspektivne autorice Đene Đonlagić. Talent Đene Đonlagić već zarana uočili su naši znani slikari Srećko Planinić i Dafne Perković, kod kojih je ova oduvijek likovno senzibilna autorica dobila prve slikarske poduke. Njezina izuzetna nadarenost potvrđena je kasnije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je još tijekom studija pohvaljena za svoj rad, a u zimskome semestru 2007/08. bila je u programu CEEPUS stipendist na VŠUP u Pragu.

Ubrzo nakon diplome na ALU uslijedili su pozivi iz galerija, da prezentira svoj rad na samostalnim izložbama i pritom je taj rad uvijek bio vrlo zapažen, pa ne iznenađuje što ova autorica svoj izuzetni talent sada brusi na specijaliziranim likovnim institucijama u inozemstvu – trenutno na Sveučilištu Politecnico di Milano (Italija). U prostoru Galerije crkvice sv. Trojice Đena Đonlagić će predstaviti slikoreljefe iz ciklusa „Fragmenti“ – specifične „oprostorene slike“ čistih, geometrijskih motiva, koji su u početku sjajili, žarili i titrali snagom boje, a u najnovijim radovima se u boji „smirili“ i krenuli pravcem njezinih novih razmišljanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije