PROMO

Muškarci i žene gledaju isto, ali ne vide isto

Dragan Marinković Maca
21.02.2022.
u 13:11

Dragan Marinković Maca s predstavom Kakva ti je žena, takav ti je život u Osijeku 22. veljače, u zagrebačkoj Tvornici kulture 23. veljače, te u HKD na Sušaku u Rijeci 24. Veljače

''Svijet muškaraca i svijet žena je dijametralno suprotan. Mi gledamo isto, ali ne vidimo isto. Neke stvari koje su kod žena predimenzionirane, kod nas su vrlo normalne, ne vidimo nit potrebu za razglabanjem, a kamoli išta drugo. A opet ne možemo jedni bez drugih. Iz tog razloga je tema o muško ženskim odnosima istovremeno intrigantna, nikad do kraja istražena, a opet hiljadu puta ispričana i zato sam je radio dosta dugo upravo zato da ne bi bila banalna'' kaže Dragan Marinković Maca koji na traženje publike ponovno dolazi u na mini turneju po Hrvatskoj s predstavom Kakva ti je žena, takav ti je život. Nakon rasprodanog Splita i Dubrovnika za Valentinovo, turneju nastavlja u Osijeku 22. veljače, u zagrebačkoj Tvornici kulture 23. veljače, te u HKD na Sušaku u Rijeci 24. Veljače.

Predstava koja istovremeno potiče na duboko razmišljanje o životnim vrijednostima ali, ali i nasmijava do suza ispala je, priča Marinković, duhovita nenamjerno. ''To vam je oksimoron, kad vidite dvoje ljudi u konfliktu, komično vam je to, nije vam jasno čemu svađa, čemu drama. A onda se prije ili kasnije sami nađete u toj situaciji, pa se uhvatite da se i sami grčevito borite za svoje stavove. Tako da ja zapravo igram dramski, a  efekt je komičan, jer niste u toj situaciji trenutku dok gledate predstavu. A opet, situacije su vam tako poznate jer smo se svi nekad našli u njima pa se lako možete ''pronaći'', a još lakše poistovjetiti s glavnim likom'' zaključuje glumac kojemu je ovo ujedno peto autorsko djelo.

Priča je to o čovjeku koji se odmah nakon razvoda zaputi u kavanu, nakon što ga žena izbaci iz kuće, te odluči s publikom podijeliti svoju životnu priču. Predstava otvara mnoga vječno aktualna pitanja Je li uvijek na početku veze prvo strast, pa onda krah? Koliko brak mijenja ljude i samu vezu? Jeste li u braku ili u mraku?

No osim o uvijek aktualnim pitanjima o ljubavi, ovo će vas monodrama natjerati da razmislite dobro o sebi ali i o svijetu koji vas okružuje. Hit komedija ''Kakva ti je žena, takav ti je život'' rapidnom je brzinom osvojila cijelu regiju. Za prvih godinu dana igranja predstave, Dragan Marinković Maca napunio je 50-tak dvorana širom regije, karte su nestajala u nekoliko sati, te je predstavu pogledalo više od 50,000 ljudi. Poslije prve godine gledatelje je teško više i brojati, no jedno je sigurno – interes ne jenjava, a mnogi se u publiku vraćaju ponovno, jer ovo je predstava koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

UPOZORENJE: „Kakva ti je žena, takav ti je život“ predstava je koja izaziva bolove u trbuhu te veliku količinu suza od smijeha.

VAŽNA OBAVIJEST:  Ulazak na predstavu moguć je uz predočenje Covid potvrde. Za one koju je ne posjeduju, organizatori organiziraju besplatno antigensko testiranje na ulazu.  Radi provjere valjanosti potvrda, ali i testiranja, moli se publika da dođe najkasnije pola sata prije početka predstave.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije