pojačanje u hnk

Nakon što je protjeran iz Lisinskog, Dražen Siriščević novi je ravnatelj riječke Opere

Emica Elvedji/PIXSELL
18.04.2023.
u 16:28

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci objavilo je kako će odlukom intendanta novi ravnatelj Opere postati bivši ravnatelj KD Vatroslav Lisinski

Odlukom intendanta Marina Blaževića, za novog ravnatelja Opere HNK Ivana pl. Zajca imenovan je Dražen Siriščević. Tako se ovaj istaknuti autor televizijskih emisija o opernom kazalištu te televizijski i potom kazališni operni redatelj, posljednjih godina česti suradnik riječke Opere, vele iz kazališta, pridružio timu umjetničkih ravnatelja riječkog „Zajca“.

Na ovoj će funkciji ostati do prestanka mandata intendanta Blaževića.

- Brojne spone vežu Dražena Siriščevića i Rijeku, u njoj je rođen 1958. godine, u njoj je proveo veliki dio djetinjstva na kraju Industrijske ulice, u njoj se prvi put susreo s operom. Njegova majka, glasovita hrvatska operna pjevačica Nada Ruždjak svoju je bogatu karijeru započela upravo na daskama riječkog HNK-a. Istim onima na kojima je Dražen Siriščević režirao Puccinijevu „Madamu Butterfly“ 2019.,  Mascagnijevu „Cavalleriju rusticanu“ 2021. te Leoncavallovu operu „Pagliacci“ 2023. godine s ansamblom riječke Opere čije je vodstvo upravo preuzeo - kažu iz HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Podsjećamo, Siriščević je od 2009. godine bio ravnateljem Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, no na prijedlog Upravnog vijeća Koncertne dvorane, odlukom zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, ranije ove godine razriješen je dužnosti. 

Komentara 2

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
20:07 18.04.2023.

Ovo je bila ironija, ali očito ste me zamijenili s nekim drugim lotrscakom

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
16:55 18.04.2023.

Pa ne možete pisati da je Tomašević nekoga protjerao. Možda je Siriščević otišao dobrovoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije