Diskografija

Novi album Radioheada King Of Limbs dostupan od subote

Radiohead
15.02.2011.
u 14:06

Fanovi ga mogu nabaviti, odnosno naručiti na dva načina: kao tzv. prvi novinski album i isključivo digitalni oblik.

Nakon što je Radiohead svoj posljednji album „In Rainbows“ ponudio u rujnu 2007. na web-stranici i ostavio kupcima da sami odluče koliko će platiti za njega, očekivalo se da objavljivanje sljedećeg albuma neće proći mnogo konvencionalnije. No, sam način prodaje ostao je tajna, kao, uostalom, i datum njegova objavljivanja dok sve nije bilo spremno za provedbu, odnosno do jučer kada je objavljeno da je novi, osmi album benda pod nazivom „King Of Limbs“ dostupan od subote 19. veljače

Fanovi ga mogu nabaviti, odnosno naručiti na dva načina: kao tzv. prvi novinski album i isključivo digitalni oblik. Nitko još nije shvatio što znači "novinski album“, ali što god to značilo paket sadrži sljedeće fizičke proizvode: vinil, CD, nekoliko stotina velikih i malih umjetničkih radova... Budući da će taj paket biti slan na adrese naručitelja tek 9. svibnja, oni koji se odluče na ovu varijantu mogu već u subotu skinuti i svoju kopiju albuma. Cijena ovoga paketa iznosi 36 eura, odnosno 39 eura, ovisno o tome jeste li se odlučili za skidanje u mp3 obliku ili wavu. Oni koji su zainteresirani isključivo za skidanje, mogu nabaviti komprimiranu mp3 verziju po cijeni od 7 eura, a wav (puna CD kvaliteta) za jedanaest eura.

O samom sadržaju albuma ne zna se ništa, nije objavljen čak ni popis pjesama, pa se najviše o njemu nagađa na osnovu izjava koje su neki članovi dali lani, a njima su samo još više ostavljali dojam „magle“; npr. u rujnu je bubnjar Phil Selway rekao da već 18 mjeseci rade na albumu, ali da je on još uvijek „u zraku“, a prethodno je basist Colin Greenwood izjavio da su snimanja „bučna i kaotična“.

Detaljne informacije i možete dobiti na stranici: http://www.thekingoflimbs.com, a tamo možete i skinuti album.

 

Ključne riječi

Komentara 1

CH
chainsaw.
16:05 16.02.2011.

jedan od rijetkih prog bandova koji ima potpunu slobodu izraza sto je velika rijetkost i za mainstream artiste, a kamo li nove bandove pri velikim izdavackim kucama. band je stigao tamo gdje se sada nalazi bez kompromitiranja bilo koje od svojih primarnih ideja, uporno slijedeci ono u sto su vjerovali od pocetka. svaka cast & sa nadom da turneja napokon obuhvati i hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije