Novi spot Ansambla LADO

Novim trailerom Ansambl LADO najavljuje godišnje koncerte „LADO 75“

Ansambl LADO
28.10.2024.
u 12:14

Predstavljen je novi trailer, kojim Ansambl LADO poziva publiku na svečani godišnji koncert „LADO 75“. Spot je režirao Frane Pamić, a premijera je zakazana za ponedjeljak, 28. listopada 2024. u 12 sati na službenom YouTube kanalu Ansambla LADO. Treći je to spot iz serije LADO 75, nakon videa za Korizmeni i Plesni koncert, kojim jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl obilježava 75 godina umjetničkog djelovanja.

Ladovi umjetnici u spotu se nalaze u mističnom ambijentu Stare gradske vijećnice zagrebačkog Gornjeg Grada, u njima svojstvenim, ali i manje tipičnim ulogama. Trailer prikazuje različite koreografije poput „Ladarki“, „Linđa“, „Kamen goro prozeleni rano“ te koreografiju „Podravski svati“. Suvremenim režijskim pristupom tako je odana počast dugogodišnjem umjetničkom djelovanju i koreografsko-glazbenim ostvarenjima Ansambla LADO, prikazom niza njihovih elemenata; plesa, pjesme i narodnih nošnji, uz vrhunsku interpretaciju Ladovih plesača pjevača. Redatelj i direktor fotografije trailera, Frane Pamić, osvrnuo se na još jednu suradnju s Ladom riječima: „Ovaj spot pokazuje kako se bezvremena i bogata baština može dinamično uklopiti u suvremeni kontekst, stvarajući most između prošlosti i budućnosti. Koliko kontrast između tradicije i misterioznog ambijenta može dodati novu dimenziju interpretaciji Ansambla LADO. Spot je pun dinamičnih kadrova koji odražavaju ljepotu, snagu i vitalnost Lada, ističući svu uzbudljivost i relevantnost tradicije u današnjem svijetu“.

Trailer najavljuje godišnje koncerte koji će se održati u kazalištima i koncertnim dvoranama diljem Republike Hrvatske, a posvećeni su sadašnjim i bivšim umjetnicima Ansambla LADO. Za realizaciju ovog projekta, Ansambl LADO zahvaljuje se Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske i Gradu Zagrebu na mogućnosti da među rijetkima stvara umjetnost upravo u impresivnom ambijentu Stare gradske vijećnice – Skupštine Grada Zagreba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije