Hrvatski festival

Ove godine u Požegi i jednominutni filmovi iz Ruande i Indonezije

jednominutni filmovi
Željko Balog
23.05.2016.
u 12:16

Glavnoj festivalskoj večeri prethodit će Požeški filmski tjedan u sklopu kojega će ljubitelji sedme umjetnosti moći uživati u brojnim projekcijama animiranih i dokumentarnih filmova te radionicama.

Tradicionalni, 24. Hrvatski festival jednominutnih filmova u organizaciji udruge GFR Film video održat će se u petak, 27. svibnja u 20 sati u Gradskom kazalištu u Požegi. Ove je godine na natječaj pristiglo 419 filmova iz 47 zemalja svijeta, od kojih su nove Indonezija i Ruanda. U program festivala odabrano je 60 filmova, a pored Grand prixa bit će dodijeljene i nagrade publike te UNICA-e.

– Partner festivala ove godine je Poljska. Tako će u srijedu 25. svibnja u 18 sati biti otvorena izložba fotografija poljskog veleposlanika u Hrvatskoj Macieja Szymanskog, nakon koje će uslijediti projekcija poljske komedije "Nije to što misliš draga" – kaže direktor festivala Željko Balog.

Glavnoj festivalskoj večeri prethodit će Požeški filmski tjedan u sklopu kojega će ljubitelji sedme umjetnosti moći uživati u brojnim projekcijama animiranih i dokumentarnih filmova te radionicama. 

>> Pobjednik film iz Švedske, a nagrađeni i hrvatski autori

>> Grand prix otišao u Veliku Britaniju, publika za film D. Bizjaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije