Za kreativce

Raspisan je natječaj za Festival novog cirkusa u listopadu

Festival novog cirkusa
arhiva VL
04.07.2011.
u 15:27

Ovogodišnji festival posebno poziva autore koji istražuju nova područja suradnje i partnerstva u najširem smislu

Festival novog cirkusa održat će se u Zagrebu od 25. do 30. listopada 2011. No, upravo je raspisan natječaj koji sve kreativce poziva da se na nj i prijave. Ovogodišnji festival posebno poziva autore koji istražuju nova područja suradnje i partnerstva u najširem smislu.

Kako pronaći potporu za napredak u okruženju koje uspjeh mjeri uklapanjem u zadane formate? Je li usamljenost u borbi jedina alternativa? Koji su mehanizmi podrške koji omogućuju rezultate čak i kad je sustav slijep na kreaciju? Mogu li okoštali sustavi uopće prepoznavati rizik, neizdvojiv element cirkusa kao umjetnosti? Kojim putem protiv običaja, stereotipa i navika? Može li partnerskim odnosima ostvarena umjetnost pomoći promjeni samog sustava? Mogu li se ti partnerski odnosi razvijati kroz druge modele, izvan uobičajenih mehanizama javnih kulturnih potpora? Kako uopće kreirati kad postojeća pravila kreaciju čine nedohvatljivom? Mora li krizu sustava pratiti i kriza cirkuske hrabrosti? Ili se u cirkuskome prkosu mogu nadilaziti i najrigidnije prepreke?

Unatoč konceptualnom fokusu, otvorenom za različite interpretacije, u festivalski program bit će prihvaćeni i projekti koji nisu izravno usredotočeni na pitanje drukčijih modela suradnje ako svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa.

Prijave se šalju na e-mail festival@cirkus.hr ili na adresu: Festival novog cirkusa, c/o Mala performerska scena, Gundulićeva 18, 10000 Zagreb.

 

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije