predstava za djecu

Regoč od sada \"stanuje\" u kazalištu Trešnja

Premijera predstave Regoč u kazalištu Trešnja (1)
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/5
09.03.2012.
u 21:35

Teatarska bajka podjednako očaravajuće djeluje na djecu i odrasle i dokazuje kako je odličnoj priči na sceni potrebna samo jednostavnost.

Alesandra Naumov, Radovan Ruždjak, Ivana Bakarić, Vanda Vujanić Šušnjar, Maja Kovač i Petar Banda – to su glumci (i akrobate) na čijim tijelima doslovce počiva čarolija teatarskog Regoča. No, njihova imena nećete naći u knjižici predstave, u kojoj su spomenuti čak i vatrogasci u kazalištu. Čak i ako se djeci željala sačuvati čarolija bajke u koju ih vode baš ti ljudi, ipak je to nepravda. I to velika.

A Regoč, bajka Ivane Brlić Mažuranić, premijerno izvedena u kazalištu Trešnja, doslovno je senzacionalna. Teatarska bajka koja podjednako očaravajući djeluje na djecu i odrasle i koja dokazuje kako je odličnoj priči na sceni potrebna samo jednostavnost. Tog se pravila doslovce drži redateljica Dora Ruždjak Podolski i njen autorski tim na čelu s dramaturginjom Jelenom Kovačić i Danijelom Dubičancem, trenerom koji je s glumcima mjesecima vježbao aktobasku jogu.

Div Regoč i vila Kosjenka žive u tijelima glumaca i magičnom kazalištu sjena koje tvore svojim tijelima. U tome su toliko precizni da doslovno postižu efekt dječje igre. I zato je kazališni Regoč jednostavno bajka. Novi Trešnjin hit, koji će živjeti godinama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije