PROMO

Sjajna glazbena suradnja Singrlica i Sudar Percussiona okrunjena albumom “Folk&Roll”

Sjajna glazbena suradnja Singrlica i Sudar Percussiona
Foto: Doringo Photography
1/7
09.01.2023.
u 11:26

Prva suradnja ansambla Singrlice i Sudar Percussion ansambla, na albumu Folk & Roll, osigurala je tradicionalnim folk standardima svježinu i razigranost koja savršeno pristaje vedrim mitološkim temama buđenja prirode i dolaska proljeća (Bog daj dobar dan, Grličica, Protuletje), istodobno naglašavajući slojevitost i dubinu naoko jednostavnih životnih pitanja na koje tradicija daje svoj prepoznatljiv odgovor (Čula jesam da se dragi ženi, Deca moja deca).

Foto: Doringo Photography

Uz zvonku i energičnu podršku Sudar Percussion ansambla, Singrlice su napravile značajni iskorak prema ovladavanju zahtjevnijim, nerijetko disonantnim zvukom (Ja posijah lane), a taj je nov i dinamičan pristup kulminirao gotovo eksperimentalnim aranžmanom u kojem su klasične udaraljke ustupile mjesto zvucima pijeska i ratarskih alata (Idejo težaki).Folk & Roll je album kojim se tradicionalna glazba ovog područja još jednom predstavlja u sasvim novom i neočekivanom izdanju, što je svojstveno Singrlicama, a sve to zahvaljujući inspirativnom, duhovitom i hrabrom zvuku udaraljki kakav je svojstven samo Sudar Prercussion ansamblu.

Foto: Doringo Photography

Sudar Percussion ansambl, prema riječima Irene Paulus, „najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima“, od 2010. ostvario je vrlo velik broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Njihova prepoznatljiva karakteristika su različiti pogledi na poznata djela klasične i popularne glazbe, ali i inovativni i duhoviti članovi ansambla s nevjerojatnom muzikalnošću i tehničkim vještinama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije