GLAZBENI VELIKAN

Sutra na Bundeku koncert u čast Miljenka Prohaske

Miljenko Prohaska
Davor Višnjić/PIXSELL
01.07.2014.
u 17:20

Koncert se održava u sklopu ZgKUL-a

Koncert u čast Miljenka Prohaske, velikana hrvatske glazbene scene koji je preminuo 29. svibnja u 89. godini života, održat će se sutra u 21 sat na Ljetnoj pozornici Bundek u Zagrebu, u sklopu ZgKUL-a.

Na opus ovog skladatelja, dirigenta, aranžera i kontrabasista podsjetit će Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića i Jazz orkestar Oružanih snaga RH pod vodstvom Davora Dropuljića i Miroslava Vukovojca Dugana, koji će izvoditi Prohaskine originalne skladbe i aranžmane. Pridružit će im se i Zdenka Kovačiček, koja će otpjevati Zbog jedne davne melodije, Radojka Šverko, koja će izvesti Ave Mariju iz rock opere Gubec Beg, te Gabi Novak, u čijoj ćemo interpretaciji čuti glasovitu Prohaskinu Intimu, jedinu hrvatsku jazz skladbu koja je uvrštena među svjetske jazz standarde i koju su izvodili i snimali brojni ugledni glazbenici.

Kvintet Simply Brass, u sastavu Tomica Rukljić i Rudolf Homen, trube, Hrvoje Pintarić, rog, Alan Bošnjak, trombon i Joe Kaplowitz, tuba, izvest će pak Koncert za Simply Brass, djelo koje je Prohaska napisao upravo za taj sastav i Jazz orkestar HRT-a.

>> Na zagrebačkom Krematoriju ispraćen Miljenko Prohaska

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije