Teatar Gavran

Svaki tata može se prepoznati u "Pivu"

05.03.2015., Zagreb - U maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski izvedena je premiejra predstave Pivo teatra gavran, autora Mire Gavrana, u reziji Helene Buljan.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Tomislav Miletić/Pixsell
10.03.2015.
u 08:15

Zlatko Ožbolt kao Otac i Jakov Gavran kao Sin

Ono što je za mamu i kćer bio "Sladoled", za oca i sina je "Pivo", nova komedija Mire Gavrana, koju je u režiji Helene Buljan Teatar Gavran premijerno izveo u Lisinskom. Priča je to o obitelji i tijeku vremena kroz vizuru samohranog roditelja i sina jedinca. Mnogi će se očevi prepoznati u drami zbog ambicija koje su nametali djeci, ali prepoznat će i način na koji su se djeca od tih ambicija odmicala.

Glumica Helena Buljan režirala je "Pivo" baveći se onim što najbolja zna – glumom. Njeni su junaci dobri u svojim izvedbama, posebno Zlatko Ožbolt u ulozi oca koji brine o sinu od trenutka kad je bio beba u kolicima do dana kada ga prati na seniorski turnir za starije od šezdeset godina. Ožbolt ulogu gradi samo na glumačkom umijeću, uz malu pomoć šminke i rekvizita (jastučić ispod majice kao pivski trbuh). Na sceni je i mladi Jakov Gavran, koji zaokružuje ovu obiteljsku priču smještenu u obiteljsko kazalište. 

>> Tko će napisati moje knjige ako prihvatim neku funkciju?!

>> Komedije i drame Mire Gavrana na tri kontinenta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije