Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fantastična suradnja

Talijanski mediji pohvalili aerodromski koncert Mateja Meštrovića i milanske Scale

Split: Gudači milanske Scale u zračnoj luci  održali su koncert
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/12
27.06.2024.
u 11:15

Nakon što su oduševili publiku na dupkom punom koncertu u Meštrovićevu kaštilcu na Melodijama Jadrana, talijanski gudači i Matej Meštrović zasvirali su i u splitskoj zračnoj luci

Nakon što su gudači čuvene milanske Scale uz našeg poznatog glazbenika Mateja Meštrovića oduševili putnike na splitskom aerodromu iznenadnim koncertom, vijesti o tome su prenijeli i talijanski mediji.  "Prije nekoliko dana, glazbenici La Scale iz Milana razveselili su splitski aerodrom prekrasnom i uzbudljivom improvizacijom" napisao je talijanski MEDITERRANews, podijelivši i video tog pop-up koncerta. 

Podsjećamo, hrvatski pijanist i skladatelj Matej Meštrović prošlog vikenda udružio se s gudačkim orkestrom La Scale u jedinstvenoj izvedbi Vivaldijeva remek-djela "Četiri godišnja doba" u njegovom autorskom aranžmanu na festivalu Melodije Jadrana u Splitu. 

– Pa i samo mjesto na kojem smo u Splitu svirali, Meštrovićev kaštelet, zaista je fascinantan. Prekrasan je taj atrij, čudesan pod vedrim nebom, osvjetljenje je prekrasno, razglas... A u subotu bio je krcat! Koncert rasprodan, doslovce nije bilo više ni jedne stolice. Točno se sjećam tog trenutka, dok smo svirali jedan vrlo tih, jedva čujan stavak, sve je u pianu, u publici zavladali su takva tišina i mir da se iz daljine mogao čuti samo jedan jedini noćni cvrčak. Ma iz publike se nije čuo ni udah, toliko su nas pomno i pozorno pratili i oduševljeno pljeskali da smo se mi klanjali nakon svakog stavka, što se inače na koncertima klasične glazbe ne radi. Ali, toliko su bili oduševljeni i ljudi u publici, a i mi kao izvođači – ispričao nam je sam Meštrović o splitskom koncertu s milanskim glazbenicima koji su objeručke prihvatili i njegov poziv da već idućeg dana ponovno zajedno zasviraju i to u splitskoj zračnoj luci. 

– Doslovce nakon koncerta, u ponoć, kazao sam im kako na splitskom aerodromu postoji klavir i upitao ih jesu li za da sutra prije njihova leta napravimo štos i tamo odsviramo završnu kadencu, veliko finale od minutu. Rekli su samo – nema problema – i organizacija je započela. Izrazito, zaista izrazito sam ponosan što mogu reći da sam prvi čovjek u povijesti koji je u Hrvatsku doveo gudače milanske Scale – kazao je Meštrović koji nam je otkrio i planove za daljnju suradnju s milanskim orkestrom te nadolazeće snimanje CD-a "Četiri godišnja doba". 

– Prije 15-ak godina prvi sam put došao u Split i zaljubio se u ovaj grad, a večeras mi je bila iznimna čast izvoditi Vivaldija u Meštrovićevom aranžmanu. Muzicirati s Meštrovićem istinska je radost, riječ je o velikom muzičaru i sjajnom čovjeku koji ima sve kvalitete vrhunskog glazbenika današnjice – rekao je Davide Alogna, solist La Scale.

Split: Gudači milanske Scale u zračnoj luci  održali su koncert
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije