Premijera

Tartuffeerie Sanje Ivić u HNK Split

Ksenija  Prohaska
arhiva VL
24.01.2011.
u 13:48

Molièreova komedija o licemjernom uljezu i obiteljskom sukobu poslužila je Sanji Ivić kao ishodište za eruditski, virtuozno ispjevani tekst o kazalištu jučer, danas i sutra

Drama Hrvatskoga narodnog kazališta Split u utorak 1. veljače praizvest će dramu Sanje Ivić Tartuffeerie. Riječ je o drugonagrađenom tekstu na natječaju Ministarstva kulture za dramski tekst Marin Držić (za 2009. godinu), a drama će ovom premijerom doživjeti i svoje prvo scensko uprizorenje.

– Molièreova komedija o licemjernom uljezu i obiteljskom sukobu poslužila je Sanji Ivić kao ishodište za eruditski, virtuozno ispjevani tekst o kazalištu jučer, danas i sutra. Njezina "predstava u kojoj ne manjka čudesa" beskrajno je duhovita, zaigrana i razigrana tročinka, u kojoj autorica manirom rasne komediografkinje i vješte stihotvorke iskazuje svoju ovisnost i ljubav prema glumištu i glumcima – napisalo je Stručno povjerenstvo Nagrade za dramsko djelo Marin Držić o ovoj drami Sanje Ivić.

Predstavu režira Goran Golovko, a uloge tumače Goran Marković, Ksenija Prohaska (na slici), Robert Kurbaša, Filip Radoš, Nenad Srdelić, Arijana Čulina, Anastasija Jankovska, Vicko Bilandžić, Tajana Jovanović, Nikola Ivošević, Marko Petrić, Vladimir Davidović, Bruna Bebić i Nives Ivanković. Scenograf je Marin Gozze, kostimografkinja Marija Žarak, scenski pokret kreira Elena Nikolajeva, a glazbu je izabrao Mirko Krstičević.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije