Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na Igrama

Tomislav Mužek - hrvatski operni junak uspješan i u liedu

Mužeka je pratila Irina Milivojević
arhiva VL
24.07.2011.
u 11:19

Na klaviru ga je suptilno pratila Irina Milivojević, a Mužek je dokazao da nije samo pjevač za Puccinija, nego da može interpretirati i najzahtjevnije popijevke željeznog njemačkog repertoara

Mnogi se već duže vrijeme pitaju što je s karijerom Tomislava Mužeka. A on je nedavno uspješno nastupio na tradicionalnoj Večeri pod zvijezdama, a u subotu navečer i u Kneževu dvoru na Dubrovačkim ljetnim igrama. Oduševljenoj publici koja je slušala birani program sa popijevkama Johannesa Brahmsa, Richarda Straussa i Vladimira Ruždjaka odužio se sa čak tri bisa, premda je po snazi pljeska mogao komotno otpjevati još koju popijevku. Na klaviru ga je suptilno pratila Irina Milivojević, a Mužek je dokazao da nije samo pjevač za Puccinija, nego da može interpretirati i najzahtjevnije popijevke željeznog njemačkog repertoara.

U tome mu je itekako pomoglo znanje njemačkog jezika, pa mu je dikcija bila uzorna, a bilo je i više nego jasno da i razumije tekst koji pjeva. U Ruždjakovim obradama međimurskih narodnih pjesama posebno su lijepo i toplo zazvučale one najelegičnije, kao što su Zelena dobrava i Lehku noć, koju je svojedobno na recitalima po Hrvatskoj maestralno otpjevala i slovenska primadona Marjana Lipovšek. Mudro je Mužek svoju koncertnu večer završio u velikom stilu baš sa Hatzeovom Serenadom. Nakon čudesnog koncerta talijanskog ansambla Il Giardino Armonico, još jedan koncert u kojem nije bilo estradnog paradiranja s već ofucanim klasičnim uspješnicama, nego nastup za zahtjevnu publiku kojoj su Dubrovačke ljetne igre i namijenjene.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije