Histrionski dom

U nedjelju premijerom predstave "Bila je to ševa" počinju Bobijevi dani smijeha

04.11.2021.
u 14:55

Na Bobijevim danima smijeha biti će izvedeno petnaest predstava, a u Zagrebu gostuju kazališta iz Zadra, Bjelovara, Delnica, Požege, Varaždina i Virovitice.

U nedjelju u Histrionskom domu počinju tradicionalni Bobijevi dani smijeha organizirani u sjećanje na velikog histrionskog glumca Josipa Bobija Marottija. Festival se održava deseti put. 

Na otvaranju će Histrioni izvesti premijeru predstave "Bila je to ševa" Ephraima Kishona u režiji Lee Anastazije Fleger. U predstavi s kojom će 25. studenoga biti i zatvoren festival, glume Hrvoje Klobučar, Vanda Winter i Zlatko Ožbolt.

Osim ove, na rasporedu festivala je još četrnaest predstava. Sve će biti izvedene u Ilici 90, osim predstava iz Kerempuha i Teatra Exit koje će biti izvedene u matičnim kazalištima.

U ponedjeljak 8. studenog Gradsko kazalište Požega izvesti će "Guju u njedrima" Alana Ayckbourna u režiji Rajka Minkovića. 

Glumačka družina Kreator iz Bjelovara će u utorak 9. studenoga izvesti "Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života", humorističnu monodramu Ivana Ožegovića.  

Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište u srijedu 10. studenog gostuje sa hvaljenom predstavom "Matiaš grabancijaš dijak" koju je na tekst Tituša Brezovačkog režirao Krešimir Dolenčić. U naslovnoj ulozi nastupa Dea Presečki, a tekst su adaptirali Dolenčić, Ozren Prohić i Vid Balog. 

Zagrebačka Komedija u četvrtak će na Martinje izvesti "Mandragolu" N. Machiavellija u režiji Zorana Mužića. Dan poslije će u Kerempuhu biti izvedena Moliereova predstava "Škrtac" u režiji Dore Ruždjak Podolski.

U subotu 13. studenog Histrioni izvode komediji "Stoka sitnog zuba" čiji je autor Nino Škrabe, a redatelj Zoran Mužić. Riječ je o predstavi koja je čitavog ljeta izvođena na histrionskoj ljetnoj pozornici na Opatovini. U nedjelju će Teatar Rugantino izvesti predstavu "Uvijek će nam ostati ljubav" koju je prema tekstu Miloša Radovića režirao Dario Harjaček. 

Gradsko kazalište Virovitica će u ponedjeljak 15. studenog izvesti Fejdeouovu predstavu "Gospođina majka je preminula" u režiji Lee Anastazije Fleger. Kazalište Gavella će 17. studenog izvesti predstavu "Zagreb 2020", autorski projekt Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića. 

Teatar Exit će u petak 19. studenog na matičnoj sceni izvesti "Feštu", autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine, dok će Hrvatsko narodno kazalište iz Zadra iste večeri ali u Histrionskom domu izvesti predstavu "A di smo sad, moja Stoše" koju je prema tekstu Živka Nižića režirao Zoran Mužić. To je treća Mužićeva režija na Bobijevim danima. 

U subotu 20. studenog će Kotar teatar iz Delnica izvesti predstavu "Dobrodošli u klub", autorski projekt Silvia Vovka. U nedjelju 21. studenog Histrioni izvode "Na prarove razbroj s'" Petera Quiltera u režiji Ivana Gorana Viteza. U utorak 23. studenog će Kerekesh teatar iz Varaždina izvesti predstvu "Imovina" Jana Kerekeša. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije