HRVATSKI BREVIJAR

U Splitu predstavljena najveća knjiga pisana glagoljicom u Hrvatskoj

Promocija knjige Hrvatski brevijar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/6
16.02.2018.
u 16:41

- Nisam iz te struke, ali od iznimnog je značaja što u ovoj vrijednoj publikaciji ima građe koja je važna za kulturu nas Hrvata. Puno toga je sadržano na latinici i glagoljici i preporučujem da se Hrvatski brevijar uzme kao enciklopedija ili Biblija, kazao je recenzent akademik Nenad Cambi

Monumentalna četverotomna publikacija na oko tri tisuće stranica, Hrvatski brevijar autora projekta i urednika izdanja Feđe Aarona Bučića i autorice Dunje Lakuš promoviran je u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

Na Brevijaru su radili devet godina, a najzanimljivije je da latinični tekst na svakoj stranici prati i tekst na glagoljici.

- Nisam iz te struke, ali od iznimnog je značaja što u ovoj vrijednoj publikaciji ima građe koja je važna za kulturu nas Hrvata. Puno toga je sadržano na latinici i glagoljici i preporučujem da se Hrvatski brevijar uzme kao enciklopedija ili Biblija, kazao je recenzent akademik Nenad Cambi.

Ogroman trud uložila je Jelena Periš Bulaja koja je oblikovala glagoljični tekst što je jako teško jer je glagoljični font veći od latiničnog. Hrvatski brevijar je najveća knjiga pisana na glagoljici u Hrvatskoj, kazao je autor projekta i urednik Feđa Aaron Bučić.

Komentara 3

PR
prarvat
19:04 16.02.2018.

Sjajno. Koji trud! Volio bih to imati. Vidim Huljića u publici. Ajmo sad jednu "Az i Buki, Mile i Cuki" opsa sa.

NV
NV
17:44 16.02.2018.

Da li mi poznajemo povjest glagoljice?

Avatar Ivan Ivic
Ivan Ivic
17:30 16.02.2018.

Iskrene čestitke autorima. Srdačan pozdrav iz Švicarske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije