PROMO

Večernji vas vodi na predstavu "Iglica" u Malu scenu!

Iglica (1)
Foto: Mala scena
1/4
PR
Autor
PR članak
02.12.2013.
u 11:30

Darujemo ulaznice na Facebook aplikaciji Vecernji.hr vas vodi na evente!

Redatelj: Ivica Šimić
Pomoćnica režije: Iva Peter Dragan
Scenografkinje: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Mirjana Zagorec
Oblikovateljica svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
Fotografkinje: Ana Šesto
Skladatelj: Igor Karlić
Likovno oblikovanje: Ivica Šimić
Producentica: Vitomira Lončar
Igraju:
Nikolina Majdak
Iva Peter Dragan
Nikola Mijatović

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina.
Praizvedba: 31. siječnja 2013. godine.

Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba

Iglica je naizgled obična djevojčica, no od rođenja krasi je posebnost- iglice zabodene po cijelom tijelu, od kojih je najveća zabodena ravno u njeno srce. Neodvojive od njenog tijela, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice - ne može nikoga zagrliti, jer joj smetaju iglice, ne može proći neprimjećena ni u školi, ni na cesti, ni inače, ne može naći svoje mjesto na svijetu, jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom.

Neprihvaćena i neprilagođena i u školi, u u gradu, pa i u obitelji, Iglica pronalazi jedino mjesto gdje su neobični ljudi dobrodošli - cirkus. U društvu dva tužna klauna, stvara svoju točku, koju predstavlja gledateljima- zapravo svoju životnu priču, o iglicama koje bodu, ljudima koji se ljute jer ih iglice ozlijeđuju kad god dotaknu neobičnu djevojčicu i o svojoj nemogućnosti da ikad ikoga zagrli. Iako je u cirkusu našla i svoju obitelj i svoj dom,  više od svega željela bi se riješiti iglica koje bodu, iako zna da bi bez njih ostala i bez svoje točke i bez cirkusa. Kada upozna gledatelja dovoljno pažljivog da primjeti koliko je njena točka zapravo tužna, Iglica pomisli i na nemoguće- da možda ipak postoji dječak koji je i sam dovoljno neobičan, koji je razumije i koji može iglicu po iglicu, iščupati sve iglice iz njenog tijela, i onu najveću iz srca, da napokon i ona, kao i sve druge djevojčice na ovom svijetu, smije nekoga zagrliti.  Njezin mali gledatelj to joj i dokaže- ostati bez svojih iglica, ne znači ostati bez sebe samog, već samo bez onog zida koji dijeli od bliskosti s drugima. Dva tužna klauna ispraćaju svoju glavnu zvijezdu u stvarni svijet izvan cirkusa, nastavljajući svoje akrobacije i točke na trapezu.

Iglica je priča o posebnosti koju krije svaki čovjek, o odrastanju i o bolima i radostima koje prate taj proces, o vremenu kada se većina danas odraslih, a nekada djece, riješavala, jedne po jedne, svojih iglica, dok nije iščupala i onu najveću, koja vodi ravno u srce, kako bi napokon bili potpuno spremni na ljubav i suživot. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?