kaže terapeutkinja

5 razloga zbog kojih parovi najčešće zaključe da je vezi došao kraj

Shuttershock
05.05.2022.
u 07:00

Kada novac u vezi postane 'moj' i 'tvoj', a prije je bio 'naš', obično netko razmišlja o tome da se odseli, kaže terapeutkinja.

Prepirke i svađe u ljubavnim vezama su normalne, a kvalitetna veza zahtjeva pravi rad, kaže seks terapeutkinja i stručnjakinja za veze i odnose Deborah J. Fox. Pa ipak, dodaje, kad svađe prestanu dolazi do prekida veze i upravo je to; prestanak svađanja; najčešći razlog prekida parova u ljubavnim vezama:

 5 razloga zašto žene traže razvod. I nije riječ samo o varanju

1/5

1. Prestali su se svađati

Potpuni prestanak svađa je za vezu gori od bilo koje prepirke, a 'tretmani šutnje' mogu biti znak da nekom u vezi više jednostavno nije stalo. 

2. Konstantno se natječu

Ovo se svodi na to jesu li ljudi spremni preuzeti odgovornost za svoje postupke i ispričati se jedno drugom ili će voditi neprestane ratove oko toga tko je u pravu. Osjećaj da ti je žao za svoje ponašanje prema partneru i sposobnost da se ispričate jedan je od najvažnijih faktora uspješnosti veze

3. Razdvajaju financije

Kada novac u vezi postane 'moj' i 'tvoj', obično netko razmišlja o tome da se odseli. To naravno vrijedi samo za parove koji inače imaju zajedničke račune ili jednako sudjeluju u svim troškovima i novac smatraju zajedničkim. 

4. Posvetili su se samo vezi 

Lijepo je znati da ste nekom sve ali ako postanete previše ovisni o svom partneru ili partnerici jednostavno ćete mu/joj početi ići na živce. 

5. Stalno su fizički odvojeni

Ako vrijeme kod kuće provodite u zasebnim kutovima, to bi mogao biti znak kraja veze. Pogotovo ako je to ponašanje popraćeno osjećajem emotivne distance. Ovo je također znak manjka osjećaja i intimnosti, koji su ključni za uspješnu vezu, rekla je Fox za Mind Body Green.

Ne žele se vezati: Ovi horoskopski znakovi ne podnose ideju braka!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije