Sastojci:
6 kora za pitu, 5 hrenovki, 3 dl jogurta, 2 jaja, 0,5 dl ulja, 1/2 vrećice praška za pecivo, 3 ravne žlice griza, sezam, sol
Priprema:
U posudi umutiti jogurt, jaja, prašak za pecivo, ulje, griz i malo soli po želji. Jednu koru za pitu premazati pomoću kuhinjske četke smjesom od jogurta. Prekriti je drugom korom i opet premazati smjesom od jogurta. Zatim duž jednog kraja kore rasporediti dvije cijele i jednu polovinu hrenovke jednu do druge, te kore pažljivo zarolati. Oblikovanu rolu prerezati na 5 jednakih dijelova. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu rolu i također je narezati na manje komade.
Pekač obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega rolice s hrenovkama. Premazati ih preostalom smjesom od jogurta i posipati sezamom.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.
>>'Prozračne' i ukusne - Pogačice s kajmakom