Na svom je blogu popularni chef Jamie Oliver podijelio odličan recept za carbonaru kojeg se volimo prisjetiti jer ne zahtjeva previše vremena provedenog u kuhinji niti traži neke egzotične sastojke, a izvrstan je.
Navedeni su sastojci dovoljni za dvije porcije, a cijela je priprema gotova za samo deset minuta.
Tajna savršene pizze nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi
Sastojci:
3 velika žumanjka
40 g parmezana
150 g pancete ili kobasice narezane na komadiće
200 g špageta
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
U zdjelu ubacite žumanjke, dodajte parmezan i papar i promiješajte vilicom. Ostavite smjesu strane i narežite pancetu ili kobasice. Skuhajte špagete.
Na tavi zagrijte žlicu ulja, dodajte režanj češnjaka koji ste prethodno rukom zgnječili i pržite ga 60-ak sekundi. Umiješajte pancetu ili komade kobasice i kratko popržite.
Iz tave izvadite komad češnjaka, ocijedite špagete i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhali. Dodajte ih panceti kako bi poprimili okus i miris, a zatim sve maknite s vatre.
Žlicu vode od tjestenine, papar i žumanjke dodajte tjestenini s pancetom. Toplina tave i špageta skuhati će žumanjke. Ako je potrebno, dodajte još malo vode, da dobijete fini umak...
Viralni recept za mini jaja oduševio je internet: Neki upozoravaju da su opasna!