NERVOZNE ZVIJEZDE

Christina Aguilera pred drugim nervnim slomom

08.01.2003.
u 00:00

Christina Aguilera, pjevačica koja se proslavila tek kad se iz mlade dame preobratila u razuzdanu i razgolićenu divljakušu, mogla bi, kažu svjetski tabloidi, doživjeti i drugi nervni slom. Johann Aguilera, Christinin ujak, uzrujao se prije nekoliko dana našavši nećakinju rano ujutro pijanu. Novinarima je priznao da cijela obitelj strahuje da Christina opet gubi kontrolu nad sobom...

Postalo je posve uobičajeno da zvijezde šoubiznisa pod teretom slave, medija i nezasitnih ambicija završe na psihijatriji bar s dijagnozom - nervni slom. Doživjele su ga i Mariah Carey, Britney Spears, Kylie Minogue i Christina Aguilera, četiri najveće zvijezde u glazbenoj industriji u posljednje dvije godine. Iako mnogi skandalozno ponašanje Aguilere tumače dobro osmišljenim imidžom, njezini istupi u javnosti više svjedoče o tome kako se još nije oporavila od prvog nervnog sloma.

Pošto je u listopadu prošle godine priznala magazinu "Rolling Stone" da je doživjela blaži slom živaca poslije prekida s Jorgeom Santosom, te porazbijala dva tuceta čaša za šampanjac želeći sebi nauditi, umjesto da uspori Christina je još žešće nastavila s autodestrukcijom. Iz nevine djevojčice pretvorila se u divljakušu koja se odijeva poput prostitutke i psuje poput kočijaša, djetinjasto uživajući u skandalima koje izaziva na svakom koraku. Kad joj je jedan novinar kazao da je na MTV-jevu dodjelu nagrada došla odjevena kao prostitutka, hladnokrvno je uzvratila:

- Da, pokazala sam malo grudi i znam da sam izgledala kao žena lakog morala, ali osjećala sam se j..... dobro. To je prokleti šou, a ja sam zabavljačica i igram svoju ulogu.

I dok cijeloj mašineriji Christininih menadžera odgovara njezin divlji i razuzdani imidž, teško se oteti dojmu da je mlada zvijezda pod teretom slave opet izgubila kompas te da očajnički traga za identitetom. Svjedoče to i njezine izjave o tome kako želi biti buntovna, drukčija od gomile koja ju okružuje. Stoga se, među ostalima, njeno nedavno priznanje kako voli grubi seks s lisičinama posve uklapa u sliku o izgubljenoj djevojci.

I Britney Spears, njena najveća suparnica, u kolovozu se povukla sa scene zbog nervnog sloma. Nakon četiri godine neprestane prisutnosti na pozornici, najpopularnija tinejdžerska zvijezda u povijesti glazbene industrije "pukla" je i to dva mjeseca pošto je na Forbesovoj listi proglašena najmoćnijom među 100 slavnih osoba. Dotukao ju je podjednako pritisak medija, prekid dvogodišnje veze s Justinom Timberlakeom, kao i rad na više kolosijeka - istodobno je snimala film, pisala autobiografiju s majkom i imala svjetsku turneju.

I Kylie Minogue u rujnu prošle godine doživjela je nervni slom. Po istom obrascu kao i njezine kolegice dotukle su je prevelike ambicije i stalna izloženost privatnog i profesionalnog života medijima, te prekid veze s Jamesom Goodingom. "Pukla" je na snimanju spota u Parizu i s majkom se povukla u australsku divljinu, gdje je mjesec dana tražila duševni mir u zajednici Aboridžina.

Mariah Carey u kolovozu 2001. pokušala je samoubojstvo. Iako je njena glasnogovornica javnost uvjeravala da je pjevačica u afektu razbila nekoliko čaša i tanjura i onda se posve slučajno na njih porezala, nitko nije povjerovao u tu priču. Samo četiri mjeseca prije potpisala je najteži ugovor u glazbenoj industriji od 100 milijuna dolara s izdavačkom kućom EMI. No, to joj nije bilo dovoljno. I Mariah je kao i njezine kolegice sa svitom menadžera htjela maksimalno iskoristiti svojih pet minuta... Na kraju ju je ostavio dečko Luis Miguel, album "Glitter" i istoimeni film doživjeli su fijasko, a nogirala ju je i izdavačka kuća, raskinuvši s njom ugovor težak 100 milijuna dolara.

Dijana Jurasić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije