Potrebno je:
400 g topljenog šećera, 60 pečenih lješnjaka, sladoled od vanilije
Potrebno je za kremu od karamele:
40 g topljenog šećera, 140 ml slatkog vrhnja, 250 g mliječne čokolade
Priprema:
- Postavite 6 metalnih kalupa na protvajn. U maloj tavi, na umjerenoj vatri pomiješajte šećer s 20 ml vode.
- Kada se šećer otopi, povećajte temperaturu i kuhajte dok karamela ne dobije zlatnu boju.
- Dodajte slatko vrhnje i miješajte dok se vrhnje potpuno ne otopi.
- Čokoladu stavite u posudu, pa dodajte karamel kremu i promiješajte.
- Ulijte karamel kremu u metalne kalupe i ohladite u hladnjaku.
Potrebno za čokoladno tijesto:
40 g kakaa u prahu, 160 g brašna, 80 g šećera za glazuru, ½ žlice soli, 80 g maslaca, 1 jaje
Priprema:
Stavite kakao, brašno, šećer za glazuru i sol u blender. Dodajte maslac i izblendirajte. Dodajte jaje i miješajte oko 1 minutu, zatim prebacite smjesu na dasku i mijesite dok tijesto ne postane glatko. Umotajte u plastiku i ostavite u hladnjaku 2 sata. Ugrijte pećnicu na 180˚C. Uklonite metalne kalupe oko karamel kreme. Razvaljajte čokoladno tijesto na debljinu od 2-3 mm i narežite 6 kvadrata metalnim kalupima.
Postavite ih u protvajn i pecite 5 minuta. Ostavite tijesto da se ohladi, a zatim vratite u metalne kalupe. Prelijte karamel kremu preko tijesta i stavite u hladnjak da se ohladi. U međuvremenu pripremite mousse i glazuru.