Put pod noge

Čudo zapada, dvorac St. Michel i putovima saveznika na Dan D

putovanja
01.04.2014.
u 15:37

Kako izgleda rodni grad Gustavea Flauberta u kojemu je napisao glasovitu “Madame Bovary”? Gdje je poginula Ivana Orleanska i kakvi su čuveni vitraji u crkvi koja je podignuta na tom mjestu? Ako ste ljubitelji humoristične serije “Allo, allo”, onda vas čekaju Bretanja i Normandija. Rouen, tamošnja slavna gotika i katedrala Notre-Dame te plaže sa špiljama kraj Etretata i Le Havrea tek su neke od destinacija kojima plijeni jedinstvena Normandija.

 Upoznajte Côte Fleurie, gradove Trouville i Deauville, pa kročite na Obalu iskrcavanja i evocirajte uspomene na događaje s kraja Drugog svjetskog rata i Dana D u Vojnom muzeju. Putevima do Arromanchesa, gdje su saveznici prvi put probili njemačke linije, provezite se do Omaha Beacha... Doživite samostan Mont St. Michel na hridi u zaljevu rijeke Couesnon koja je šest sati otok, a šest dio kopna. Razlika između plime i oseke katkad je i 15 metara. Obiđite Brest, metropolu oceana, Locronan, jedno od najljepših sela, i Nantes te Château des ducs de Bretagne, posljednji od dvoraca Loire prije atlantske obale. Oduševit će vas i sjajna gastronomija te zelene obale.

SAVJET: U cijeni je uključeno osam polupansiona i sedam večera (Alga Travel, devet dana, autobusom, 5240 kuna)  

  St. Gilgen, Bad Ischl, Halstatt, zaplovite jezerima i zavirite u rudnik soli     

 Austrijanci su od glazbenog genija svih vremena, slavnog Mozarta, napravili turistički brend koji im i stoljećima nakon njegove smrti donosi zaradu. Jedno od takvih omiljenih destinacija je i St. Gilgen, rodno mjesto Mozartove majke, odredište na dvodnevnom obilasku austrijskih jezera. Wolfgangsee, jezero uz koje se igrao mali Mozart, Bad Ischl te jedno od najljepših mjesta Austrije, Halstatt, odličan su izbor u proljeće.


SAVJET: Ne propustite priliku za posjet rudniku soli. Odjenite rudarsko odijelo, sjednite na vlak koji vozi pod zemljom... (Alga Travel, dva dana, autobusom, 650 kuna)

         Metropole sjeverne Europe - tura vrijedna pažnje za iskusne putnike

 Krakov, Varšava, srednjovjekovni rudnik soli u Wieliczku te muzej s dvoranama posvećenim događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine napravljene od soli, podzemna katedrala, prve su znamenitosti na turi koja vodi do Vilniusa, Rige, Sigulda i Sankt Peterburga. U Finskoj upoznajte Helsinki, zaplovite do Tallinna, a na povratku u Poljskoj uz jezerske krajolike putujte pored gradova Mikolajkija, Toruna i Wroclawa do češkog Hradec Kralova...
SAVJET: U cijeni je 11 noćenja s doručkom, a fakultative nisu uključene (Alga Travel, 12 dana, 5790 kuna)            

Grad na dva kontinenta, putevima likova iz sapunica na Bosporu

Turske sapunice zaintrigirale su vas do te mjere da želite vidjeti grad na Bosporu uživo? Proljeće je pravo vrijeme da otputujete do Istanbula, grada koji će vas ostaviti bez daha... Od znamenitosti do gostoljubivosti i gastronomije te neizbježnog šopinga i zabave uz trbušni ples. Čekaju vas Plava džamija, Aja Sofija, palača Topkapi, vidikovac Čamildža...

SAVJET: Potrebna je viza koja stoji 120 kuna. Plaća se i zrakoplovna pristojba 850 kn (Alga Travel, 4 dana zrakoplovom 2350 kn ili 6 dana autobusom 1850 kn)     

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije