Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆE IZDANJE FESTIVALA HRANE I VINA U ARENI

Događaj godine za gurmane, vininoljupce – amatere i profesionalce

Festival hrane i vina
28.10.2015.
u 17:25

Predstavljen program 3. izdanja Hrvatskog festivala hrane i vina sa čak 32 kuharske radionice, 11 vinskih radionica i brojnim atrakcijama

U popularnoj zagrebačkoj gourmet slastičarnici Mak na konac predstavljen je raznolik program 3. izdanja Hrvatskog festivala hrane i vina koje će se održati od 13. do 15. studenoga u Areni Zagreb. Upravo po bogatom programu, kao i po brojnim izlagačima, ovaj je festival od publike i struke prepoznat kao vrhunski eno­gastro.  Direktorica festivala, Đurđa Protić, najavila je kako će tijekom tri festivalska dana posjetitelji imati priliku pratiti čak 32 kuharske radionice i besplatno degustirati jela vrhunskih kuhara. Osim originalnih recepata, posebno osmišljenih za festival, kuhari će kroz show cooking predstaviti najnovije gastro trendove i otkriti brojne kulinarske savjete. Na dvije pozornice s profesionalno opremljenim kuhinjama prezentirat će se različite kuhinje, od suvremene gastronomije, zaboravljenih autohtonih jela do zdrave i tzv. raw food kuhinje. U pripremi je i poseban program za ljubitelje kolača i slastica uz nastupe vrhunskih domaćih i stranih majstora slastičarstva. 

Ljubitelji vrhunskih vina na Hrvatskom festivalu hrane i vina imat će priliku besplatno sudjelovati na čak 11 vinskih radionica, uključujući, primjerice, vinsku školu, radionicu velikih tajni i savjeta sommeliera, radionice izvornih sorti vina Hrvatske i tečaja o muškatnim vinima. Program vinskih radionica predstavila je autorica vinskih radionica, sommelier i vinska savjetnica Jelena Šimić Valentić. Istaknula je kako je program vinskih radionica kreiran na način da zadovolji sve zainteresirane za vinske teme, od zainteresiranih posjetitelja koji žele naučiti osnove o kulturi vina, do radionica koje će zadovoljiti i zahtjevnije poznavatelje vina.

Osim uživanja u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku obići bogatu i raznoliku ponudu izlagača festivala. Tako će, primjerice, županije predstaviti svoje vodeće proizvođače hrane i vina i time promovirati Hrvatsku kao izuzetno uzbudljivu eno-gastronomsku destinaciju. Upravo je to jedna od glavnih misija ovog festivala uz isticanje domaće poljoprivrede i podrške malih i srednjih proizvođača čiji lokalni i autentični proizvodi pridonose promociji domaćeg turizma. Festivalu su se ove godine priključile i nove županije koje predstavljaju svoje vrhunske lokalne proizvođače hrane i vina.

Tako će se predstaviti šest novih destinacija – Šibensko-­kninska, Istarska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Karlovačka i Koprivničko­-križevačka županija koje su dio projekta Hrvatska 365 Hrvatske turističke zajednice, koja s festivalom dijeli misiju razvoja i promocije cjelogodišnje turističke ponude. Ponudi od više od 250 domaćih i stranih izlagača priključila se i Hrvatska gospodarska komora koja će na grupnom izložbenom prostoru predstaviti različite udruge zaštićenih domaćih proizvoda – pršuta, kulena, domaćeg zelja, krumpira. Uz predstavljanje programa festivala predstavljeno je i dvoje izlagača tj. sudionika programa – vinarka Ana Peršurić iz poznate istarske vinarije Misal Peršurić predstavila je novi vrhunski desertni pjenušac Misal dok je cijenjeni chef Ante Udovičić iz prestižnog splitskog restorana Paradigma, koji ove zime gostuju u Zagrebu, najavio atraktivan show cooking program koji očekuje brojne posjetitelje Hrvatskog festivala hrane i vina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije